spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicLiberalii acuzați că bagă CEO în campanie. “Este clar că se încearcă...

  Liberalii acuzați că bagă CEO în campanie. “Este clar că se încearcă folosirea sindicatelor, a minerilor și energeticienilor în campania electorală, ca masă de votanți”

  Reacții în spațiul public după ce sindicaliștii din CEO au fost duși de managerul companiei la o întâlnire cu liderii PNL Gorj. Dan Vîlceanu și Ion Iordache sunt acuzați că încearcă să obțină votul minerilor și energeticienilor, apelând la fel de fel de tertipuri electorale.

  Mihai Weber

  Întâlnirea cu pricina a fost programată de mai multă vreme, la sediul CEO. Ajunși acolo, sindicaliștii au fost redirecționați de directorul companiei Daniel Burlan spre o altă locație unde îi așteptau, la discuții, viitorii candidați liberali. Liderul PSD Gorj crede că sindicaliștilor au fost păcăliți pentru a lua parte la astfel de jocuri. „Oamenii care muncesc în condiții deosebite de muncă ar trebui tratați cu respect și ar trebui să le fie comunicată viziunea conducătorilor asupra CEO. Ori să-i manipulezi în felul acesta …. PNL vrea răul aceste companii pentru că nu vin să spijine această companie. De ce au ținut planul secret, ce restructurări prevede acel plan, pentru că se vor închide capacități. Noi, PSD, am susținut activitatea CEO, avem legi care funcționează, chiar acum este în dezbatere o altă lege privind posibilitatea de a ieși mai devreme la pensie. Nu e normal să folosești oameni, poate că sunt și persoanele cele mai necredibile să discute despre soarta CEO. Liderii de sindicat nu trebuie să fie un sprijin politic, trebuie să reprezinte strict oamenii. Poate că nici oamenii nu au știut unde se duc, dar nu cred că e corect”, a transmis liderul PSD Mihai Weber.

  Promisiuni neonorate

  Strategia liberalilor este văzută de liderul PMP Gorj ca fiind una fără viitor. Nicolae Davițoiu este convins că orice promisiune va dispărea în ziua votului. “Cred că se reînvie o tradiție care este de tristă amintire, aceea de folosire a liderilor de sindicat în campania electorală. Mă surprinde faptul că cei de la PNL încă nu au remarcat că oferirea de anumite privilegii unor salariați ai CEO, prin promovarea pe anumite funcții sau oferirea de clase unor salariați, i-a făcut să piardă anumite localități. Sunt zone cu cetățeni care sunt angajați ai CEO sau se desfășoară preponderent activități miniere, precum Urdari, Ionești, Bolboși și cel mai clar exemplu este Motru. S-au oferit clase sau promovări pentru anumite voturi. Se pare că acest lucru le-a adus mai multe prejudicii decât avantaje. Părerea mea este că și această modalitate de a discuta cu liderii de sindicat și a le cere sprijinul la alegerile parlamentare denotă o anumită stare de neliniște în rândurile conducerii PNL. Încearcă prin orice metodă să mai câștige câteva voturi. Părerea mea este că liderii de sindicat vor face promisiuni, dar aceste promisiuni nu vor fi onorate. Aceștia au opțiuni politice diferite, nu sunt toți de dreapta sau de stânga”, a transmis Nicolae Davițoiu, liderul PMP Gorj.

  Nămol vs mașini de lux

  Adrian Tudor

  Pe de altă parte liderul Verzilor îi taxează pe cei care se dau îngrijorați de soarta CEO doar de dragul propriilor afaceri. “Întotdeauna directorii care au avut carnet de partid au făcut astfel de lucruri. Au fost folosiți sau au facilitat întâlniri între liderii de sindicat sau oamenii cu influență din minerit și energie pentru a obține întâlniri cu liderii politici. Mi se pare normal ca sindicatele să aibă întâlniri cu toate partidele, dar nu este corect ca liderii de sindicat să fie folosiți ca masă de manevră, încercând să se pună presiune asupra lor prin astfel de tertipuri. Este regretabil că nu există transparență. Fiecare partid sau sindicat poate cere întâlniri, iar discuțiile să fie purtate transparent. Atunci nimeni nu ar avea nimic de comentat. Este clar că se încearcă folosirea sindicatelor, a minerilor și energeticienilor în campania electorală, ca masă de votanți. Cred că sindicatele ar trebui să aibă un cuvânt mult mai greu de spus. Nu cere nimeni partidelor politice să spună ce vor să facă concret pentru CEO, ce înseamnă acest plan de restructurare, de ce nu iese nimeni să spună sincer ce se dorește, ce alternative există pentru oamenii care își vor pierde locurile de muncă. Eu am mai spus că oamenii politici din Gorj, parlamentarii, vorbesc de salvarea CEO având în spate alte interese și anume salvarea afacerilor lor, pe care le au datorită CEO. Ei umblă în mașini de sute de mii de euro și trăiesc în lux datorită afacerilor pe care le au cu CEO. Asta este regretabil”, a transmis Adrian Tudor, liderul Verzilor de la Gorj.

  Manevră electorală

  Radu Miruță

  Și liderul USR Gorj critică poziția liberalilor acuzând că se încearcă manipularea angajaților prin intermediul sindicaliștilor. „Pot să comentez doar pe baza declarațiilor pe care le-am văzut în presă. Nu știu de fapt cum a avut loc această întâlnire, dar pe baza declarațiilor pe care lea-am văzut, din punctul meu de vedere, sunt două aspecte de discutat. Acești lideri de sindicat au fost momiți pentru a merge la o întâlnire și, de fapt, au avut o întâlnire cu altcineva. În această păcăleală a fost implicat și directorul general al CEO. Am înțeles că dumnealui este persoana care i-a anunțat despre o întâlnire și, de fapt, întâlnirea a fost cu liderii PNL. Dacă aceste lucruri sunt adevărate, mie mi se pare o bătaie de joc vizavi de seriozitatea celor implicați. Rămâne să se valideze dacă aceste lucruri sunt sau nu adevărate. În ceea ce privește al doilea aspect, ca lideri politici care sunt la guvernare și care au control asupra multor decizii luate în CEO, să cheme cumva la raport lideri de sindicat pe care îi consideră, din nou, o masă de manevră electorală, mi se pare un lucru grav și inacceptabil. Mi se pare un lucru cel puțin diferit de ceea ce declarau acești noi lideri politici, că nu e normal ca angajați ai CEO să fie considerați pur și simplu masă electorală. Aș fi vrut ca la aceste întâlniri să se discute problemele acelor oameni, de ce acel raport de restructurare este în continuare secret. A avut loc totuși o întâlnire între reprezentanții guvernului și lideri de sindicat. Mi s-ar fi părut normal să se discute problemele oamenilor, nu să vină fiecare cu liste electorale și să spună câți membri de sindicat are cineva și cu câte voturi pot ajuta acești membri candidații PNL. Eu cred că angajații din minerit și energie au observat că acești politicieni încearcă să îi folosească de cele mai multe ori doar ca masă electorală și nu sunt interesați de problemele acestor oameni. Indiferent de ce încearcă să facă anumiți lideri, acești oameni filtrează prin propriile minți aceste abordări și votează în consecință”, a transmis Radu Miruță, liderul USR Gorj.

  Vrea să afle probleme

  Ion Iordache, candidat PNL la Senat recunoaște că au avut loc întâlniri dar susține că scopul acestora era altul. „Lucrurile nu stau chiar așa, nu a fost mijlocită întâlnirea de domnul Burlan. Noi vrem să facem întâlniri cu toată lumea din județ care ne poate ajuta la costruirea unui program. Vrem să identificăm problemele și soluțiile pentru CEO. Nu poate fi nimeni manevrat, noi vrem să facem doar discuții constructive”, a transmis aspirantul la fotoliu de parlamentar.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: