spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicLiderul FNME: Planul de restructurare al CEO ar trebui anulat

  Liderul FNME: Planul de restructurare al CEO ar trebui anulat

  Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a declarat că Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia nu trebuie modificat, ci chiar anulat.

  Planul, în forma inițială, nu mai este de actualitate, având situația din domeniul energetic și problemele cu care se confruntă statele din Europa, în ceea ce privește asigurarea energiei electrice și a gazelor naturale. Prin urmare, orice sursă de producere a energiei va trebui să fie conservată și nu închisă, astfel încât să poată fi oricând activată în caz de nevoie.

  Având în vedere situația în care ne aflăm de ceva vreme și perspectivele, Planul de restructurare și decarbonare trebuie să fie anulat. Nu știu dacă cineva va lua această decizie, dar altă cale nu este. Dacă CEO își va menține în anii următori aceiași parametri de producție nu va avea cum să închidă capacități și să reducă din personal, așa cum prevede Planul de restructurare și decarbonare”, a declarat, la o televiziune locală, Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

  Cu toate acestea, anularea Planului de restructurare ar presupune, teoretic, negocieri cu șefii Comisiei Europene. De altfel, Comisia Europeană a aprobat Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, având în vedere că societatea este beneficiara unor ajutoare financiare de stat. În schimbul banilor folosiți, în special, pentru plata certificatelor de CO2, Complexul Energetic Oltenia și-a asumat un plan de închidere de capacități, reducerea numărului de angajați și realizarea de noi investiții. Planul ar trebui să fie pus în aplicare până în 2026. România luptă pentru renegocierea lui.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: