spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicLobby pentru modernizarea grupului V de la Rovinari, pe Facebook

  Lobby pentru modernizarea grupului V de la Rovinari, pe Facebook

  Liderii de sindicat din cadrul Energia Rovinari au început o amplă campanie pe o reţea de socializare, prin care trag un semnal de alarmă asupra necesităţii realizării de investiţii în energie. Pe o pagină de socializare, sindicalistul Manu Tomescu militează pentru reabilitarea urgentă a grupului energetic V.

  tomescu-2tomescu-1

  Trag semnale de alarmă pe reţelele de socializare! Este vorba de sindicaliştii de la Energia Rovinari, care au decis să ceară sprijinul guvernanţilor pentru a se începe reabilitarea grupului energetic V de la Rovinari. „Din punctul nostru de vedere este o prioritate pentru că un grup energetic asigură serviciul poate chiar la mii de salariaţi, dacă ţinem cont şi de cei din partea minieră pentru că sunt cariere care deservesc acest grup. Chiar suntem îngrijoraţi pentru că sunt vreo câţiva ani de când se tot amână modernizarea grupului cinci”, a declarat Manu Tomescu, preşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

  La ora actuală, Termocentrala Rovinari este una dintre cele mai eficiente din regiune, ca urmare a faptului că materia primă este foarte aproape de grupurile energetice şi astfel sunt eliminate o parte din costuri, respectiv cheltuiala cu transportul cărbunelui. „Nu putem să nu fim suspicioşi gândindu-ne că totuşi e cea mai performantă termocentrală din România, produce cea mai ieftină energie şi nu înţelegem de ce Guvernul României prin Ministerul Energiei şi prin Consiliul de Supraveghere nu aprobă să facă ceva pentru români şi pentru noi”, a mai precizat Manu Tomescu.

  De altfel, cei care se opun reluării investiţiilor la grupul energetic V sunt membrii Consiliului de Supraveghere, aceştia, din anumite considerente ştiute doar de ei, cerând efectuarea unui nou studiu de fezabilitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: