spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăEconomicLucrări la grupul 5 de la Termocentrala Turceni

  Lucrări la grupul 5 de la Termocentrala Turceni

  Una din sucursalele electrocentrale ale Complexului Energetic Oltenia va beneficia de lucrări de reparații și mentenanță. Este vorba de Termocentrala de la Turceni.

  Au fost alocate fonduri pentru achiziția de filtre pentru electrofiltre și servicii de instalare generatoare. Bugetul este de peste 780.000 de lei.

  O sumă de peste 700.000 de lei a fost aprobată și pentru lucrări de reparații la echipamentele conexe ale grupului energetic numărul 5 de la Termocentrala din Turceni. Vor fi programate lucrări de reparații la cazane, sistemul intermediar numărul 1, aferent grupului energetic numărul 5 din Sucursala Electrocentrale de la Turceni. Întregul sistem de conducte va fi demontat și înlocuit. Și vaporizatorul va beneficia de lucrări de reparații.

  La termocentrala de la Turceni este pornit un singur grup energetic pe bază de lignit. Este vorba de grupul energetic numărul 4. Acesta livrează, în medie, 200 de MWh în Sistemul Energetic Național.

  Este de amintit că la Sucursala Electrocentrale de la Turceni este propusă construirea unui grup energetic pe bază de gaze naturale. Acesta ar trebui să fie pus în funcțiune în anul 2026. Investiția ar trebui să fie realizată de către o societate mixtă înființată de Complexul Energetic Oltenia și Compania Tinmar Energy.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: