spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateFirmă de transport persoane, amendată de inspectorii de muncă

  Firmă de transport persoane, amendată de inspectorii de muncă

  Un transportator de persoane din Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către inspectorii de muncă, pentru că un salariat a fost nevoit să muncească mai mult decât timpul prevăzut în contractul de muncă. 

  „Un angajator din Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Amenzi de 188.000 de lei

  Săptămâna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 45 de controale, care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale în valoarea de 188.000 lei și dispuse 185 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată“, a spus George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: