spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicMai multe gaze pentru două termocentrale ale CEO

  Mai multe gaze pentru două termocentrale ale CEO

  Este nevoie de mai multe gaze naturale pentru două dintre termocentralele Complexului Energetic Oltenia. Acestea sunt Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița și Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.

  Directoratul Complexului Energetic Oltenia a aprobat semnarea unui Act Adițional pentru modificarea contractului de furnizare gaze naturale, încheiat în noiembrie 2022 cu MET România pentru Termocentrala de la Ișalnița.

  Astfel, în baza Actului Adițional vor fi modificate prevederile referitoare la stabilirea prețului la gazele furnizate. De asemenea, va fi suplimentată cantitatea sau valoarea contractului de furnizare pentru Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița.

  Același lucru se va întâmpla în ceea ce privește contractul de furnizare a gazelor naturale pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. S-a decis suplimentarea cantității de gaze și a valorii contractului de furnizare.

  Este de precizat că sucursalele electrocentrale ale Complexului Energetic Oltenia folosesc în procesul de ardere a cărbunelui și gazele naturale. Este o cantitate mai mică, dar necesară, în special în procesul de pornire a cazanelor de la grupurile energetice. Complexul Energetic Oltenia își propune, însă, ca până în anul 2026 să construiască două grupuri exclusiv pe gaze naturale, unul la Termocentrala de la Turceni și altul la Termocentrala de la Ișalnița.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: