spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicMinerii din Oltenia, în minivacanţă

  Minerii din Oltenia, în minivacanţă

  Minerii din Complexul Energetic Rovinari vor avea parte, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de o minivacanţă de o săptămână, asemeni colegilor din SNLO. Se pare că de un program asemănător vor avea parte si salariaţii din cadrul CE Turceni, însă, decizia finală va fi luată astăzi de către conducerea termocentralei.

  La Complexul Energetic Rovinari, conducerea termocentralei împreună cu sindicatele au decis ca, din data de 13 aprilie până pe 23 aprilie, minerii să fie liberi. Directorul general Tiberiu Trotea a declarat că „la exploatare nu se va lucra în perioada 13-23 aprilie iar la termo programul va fi unul normal. În prezent în stoc avem peste 425.000 tone cărbune”. În timp ce minerii vor fi liberi, în Complexul Rovinari vor lucra la foc continuu turele ce asigură funcţionarea termocentralei şi furnizarea de energie. Preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari Pinoasa, Marin Golea, a precizat că minerii vor lucra în zilele de sâmbătă pentru a recupera zilele în care se stă acasă. „Nu sunt de acord ca oamenilor să li se ia din zilele de concediu, motiv pentru care se va lucra sâmbăta”, a declarat Golea.

  Se stabileşte programul

  În ceea ce priveşte salariaţii de la CE Turceni, aici conducerea termocentralei nu a luat o decizie finală, urmând ca în cadrul întâlnirii de astăzi să se stabilească cu certitudine programul de sărbători. Cert este, însă, faptul că, în perioada 14-17 aprilie, în Bazinul Jilţ nu se va lucra la exploatare, activitatea de excavare urmând a fi reluată de miercuri dimineaţa. Există şi o a doua variantă, aceea în care angajaţii Complexului Energetic Turceni nu vor lucra în perioada 13-23 aprilie, asemeni personalului din SNLO şi CE Rovinari. Decizia finală cu privire la programul de lucru se va lua astăzi, în funcţie de anumiţi factori, în calcul avându-se necesarul de cărbune, dar şi de energie aferent perioadei 13-23 aprilie. În această perioadă cu zile nelucrătoare la serviciu va veni personalul ce asigură paza, aerajul şi asecările, aproximativ 100 de salariaţi. Din sistemul energetic zilnic la serviciu vor veni, în zilele de sărbătoare, peste 500 de angajaţi. Liderul de sindicat de la „Energia” Turceni, Eugen Iovan, a precizat că salariaţii ce vor lucra în zilele de sărbătoare vor fi plătiţi cu 100%, conform contractului colectiv de muncă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: