spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEvenimentArme ilegale, în vizorul poliţiştilor

  Arme ilegale, în vizorul poliţiştilor

  Numai puţin de 15 arme au fost confiscate de către poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma unei acţiune ample pusă la cale. Şase dintre armele confiscate sunt letale, iar celelalte nouă sunt arme neletale de diferite tipuri şi calibre. Un individ s-a ales cu dosar penal pentru că a introdus ilegal în ţară un pistol cu gaz.

  Poliţiştii de la Biroul Arme au efectuat o amplă acţiune de recuperare a armelor şi muniţiei deţinute ilegal, ce pot fi folosite la comiterea unor infracţiuni prin care se aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, precum şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma activităţilor întreprinse poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, din care cinci de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nouă fapte de deţinere, port sau uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi trei infracţiuni de contrabandă calificată în concurs cu infracţiunile prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi art. 279 Cod Penal. Ca urmare a infracţiunilor constatate, poliţiştii au confiscat 15 arme, din care şase arme letale şi nouă arme neletale de diferite tipuri şi calibre.

  A introdus în ţară un pistol cu gaz

  Oamenii legii vin şi cu exemple din dosarele întocmite: „Un tânăr de 29 de ani, din oraşul Rovinari, este cercetat de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, faptă prevăzută de legea privind regimul armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, faptă prevăzută de art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României”, a declarat Daniel Ionuţ Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Acesta a mai adăugat că individul este suspectat că în urmă cu câteva zile, a introdus ilegal în ţară, o armă neletală de autoapărare, mai exact un pistol cu gaz, pe care a deţinut-o fără drept, o zi. Arma neletală a fost indisponibilizată de către poliţişti. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: