spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinerii și enegeticienii, la primele decizii de pensionare pe Legea 74

  Minerii și enegeticienii, la primele decizii de pensionare pe Legea 74

  Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia așteaptă, în următoarele zile, primele decizii cu privire la pensionarea la vârsta de 52 de ani, în baza Legii 74 din 2022.

  Complexul Energetic Oltenia a eliberat, până în momentul de față, sute de adeverințe, în baza Legii 74, care reduce vârsta de pensionare pentru muncitorii care, înainte de perioada 2001, au beneficiat de grupa 1 sau 2 de muncă. Astfel, actul normativ introduce condiții speciale de muncă înainte de anul amintit și acest lucru înseamnă vechime în plus pentru mineri și energeticieni.

  Prin urmare, avantajați sunt angajații care au intrat în câmpul muncii înainte de 1990, sau în perioada respectivă. Li se vor adăuga luni bune, an de an, la vechime, dacă au beneficiat de grupele 1 sau 2 de muncă. În această săptămână, sunt așteptate primele decizii de pensionare emise de către Casa de Pensii Gorj și alte case de pensii unde au fost depuse adeverințe eliberate de angajatori din domeniul energetic și minier, precum Complexul Energetic Oltenia.

  Totodată, Complexul Energetic Oltenia a eliberat, prin compartimentele de resurse umane, adeverințe de vechime și pentru actualii pensionari. În baza documentelor și a noii legi, casele de pensii vor proceda la recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în sectorul minier și energetic. Este de așteptat ca acestea să fie majorate substanțial.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: