spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicMinistrul Energiei: „Încercăm să creştem producţia de cărbune la CEO“

  Ministrul Energiei: „Încercăm să creştem producţia de cărbune la CEO“

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că producția de cărbune a Complexului Energetic Oltenia va crește din luna mai.  

  Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR 1: „Am luat decizia şi încercăm cu luna mai să creştem producţia de cărbune, acolo unde se poate, la Complexul Energetic Oltenia pe perioada cât se va putea acest lucru”, a declarat Virgil Popescu.

  „Avem rezerve de gaze pe care vrem să le aducem  din 2026 – 2027“

  Ministrul Energiei a precizat că nu s-a renunţat la strategia de a trece de la cărbune la combustibil regenerabil, cu ajutorul gazului metan. Virgil Popescu a mai precizat că, din 2026 – 2027, România va avea mai mult gaz decât poate consuma: „Nu ne-am schimbat strategia de a trece de la cărbune la regenerabil cu ajutorul combustibilului de tradiţie, gaz şi trebuie să ne uităm la particularitatea România. Avem rezerve de gaze pe care vrem să le aducem  din 2026 – 2027. Începând cu acea dată, avem mai mult gaz decât putem consuma, deci suntem un stat independent şi nedependent de importul de gaze naturale. Nu ne schimbăm această strategie”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!