spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCSM Târgu Jiu a învins spectaculos Steaua București

  CSM Târgu Jiu a învins spectaculos Steaua București

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a încheiat  sezonul 2021-2022 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu o victorie spectaculoasă în faţa echipei Steaua Bucureşti, scor 93-86. Pentru CSM Târgu Jiu, a fost a-11-a victorie din acest sezon. Cel mai bun marcator al gorjenilor a fost căpitanul Porter Troupe, care a înscris 21 de puncte.

  Claudiu Alionescu a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Carl Dylan, Brandon Sly, Kendarrius Hamilton şi Octavian Ilie. Prima reuşită a meciului a venit de la Carl Dylan.

  „Într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri disputate în acest sezon, în Sala Sporturilor, baschetbaliştii lui Claudiu Alionescu au ţinut să încheie cu o victorie acest campionat, o victorie pe care să le-o ofere fanilor, ca o răsplată pentru susținerea oferită de aceştia pe parcursul sezonului. Suporterii, veniți în număr mare la sală să-i vadă la lucru pentru ultima dată în acest sezon pe Porter Troupe și compania, au avut parte de un spectacol baschetbalistic total, la care au participat din plin. A fost un meci cu două părți diametral opuse: o primă parte în care Steaua a fost echipa ce a condus ostilitățile în teren şi  o a doua parte dominată categoric de gruparea gorjeană, care şi-a trecut în cont a 11-a victorie din actuala stagiune“, au transmis reprezentanții CSM Târgu Jiu.

  Cel mai bun om al gorjenilor a fost Porter Troupe. Cel mai iubit jucător de la Târgu Jiu a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive. El a fost urmat de Carl Dylan cu 17 puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Tot 17 puncte a strâns şi Malik Morgan, dar şi 3 recuperări şi două asisturi. În formă au fost şi Brandon Sly cu 12 puncte marcate, precum şi Ahmed Bashir, cu 10 puncte.

  Alionescu: „Am avut și noroc“

  Antrenorul Claudiu Alionescu a spus, la finalul meciului, că a fost greu să-i motiveze pe jucători pentru un meci lipsit de miză: „E greu să motivez jucătorii pentru un meci care părea că nu are nicio miză. Din păcate pentru noi, obiectivul de a urca în clasament nu s-a mai realizat. Mai aveam nevoie de încă o victorie și poate am fi fost pe locul 9 sau 10. Important este că jucătorii au arătat că sunt profesioniști, pentru că au dus sezonul la final. Meciul a avut două reprize total diferite, una care le-a aparținut lor, iar a doua care ne-a aparținut nouă datorită apărării care ne-a adus înapoi în meci. Am avut și noroc prin mai multe aruncări dificile care au intrat“.

  Troupe a vorbit despre retragerea sa

  Porter Troupe, căpitanul echipei CSM Târgu Jiu și cel mai bun jucător al meciului, a spus că diferența fost făcută de spiritul de luptă: „Diferența a fostă făcută de spiritul nostru, pentru că ne-am luptat ca o echipă. Am făcut o apărarea foarte bună în repriza a treia și asta ne-a ajutat“.

  Acesta a vorbit și de retragerea sa din baschet: „Nu pot să spun cum va fi sezonul următor, pentru că încă mă gândesc la viitorul meu. Îmi doresc ca echipa să crească și să aducă înapoi dragostea pentru baschet în acest oraș. Tot timpul a fost o atmosferă frumoasă și îmi doresc ca sala să fie plină mereu.

  Încă mai pot juca și din punct de vedere fizic, dar de la meci la meci am simțit că este mai greu și am simțit că va fi și mai greu în viitor, pentru că va mai trece încă o primăvară. Îmi doresc un proiect serios și o echipă care să aibă ambiție, nu o echipă care să se bată în subsolul clasamentului. Sunt obișnuit să joc la un alt nivel și îmi doresc ca publicul să își amintească de mine așa cum am fost“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: