spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicMobilizare pentru un număr maxim de protestatari în Piața Prefecturii

  Mobilizare pentru un număr maxim de protestatari în Piața Prefecturii

  Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia vor să aducă un număr maxim de protestatari în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Este vorba de o sută de mineri și energeticieni care să atragă atenția autorităților cu privire la condițiile grele de muncă de la Complexul Energetic Oltenia și asupra numărului ridicat de decese din ultimii ani. Potrivit restricțiilor din pandemia de coronavirus, este permisă participarea unui număr maxim de 100 de persoane cu purtarea măștii de protecție și prin păstrarea distanțării.

  Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Angajații din Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu și din alte localități ale județului s-au organizat deja pentru a avea la dispoziție mai multe mijloace de transport cu ajutorul cărora să ajungă în centrul municipiului Târgu Jiu. Nu se știe la urechile cui vor ajunge mesajele din Piața Prefecturii, dacă parlamentarii sunt în continuare în vacanță. Iar la Camera Deputaților se află proiectul de act normativ care vizează modificarea Legii 197 din 2021 prin care au fost introduse condiții speciale de muncă la companii energetice precum Complexul Energetic Oltenia.

  Legea ar trebui să fie modificată în regim de urgență în luna februarie și să intre în vigoare în luna martie. Nu se știe însă care vor fi soluțiile pentru ca vârsta de pensionare la CEO să scadă cu 13 ani, iar angajații din producție să se poată pensiona la vârsta de 52 de ani. Legea 197 din 2021 nu a fost luată în calcul de casele de pensii pentru că nu se poate aplica retroactiv. Tribunalul Hunedoara nu a fost însă de aceeași părere și i-a dat recent dreptate unui angajat din Complexul Energetic Hunedoara.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: