spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicNotificare privind disponibilizările din CEO! Sute de oameni rămân fără locuri de...

  Notificare privind disponibilizările din CEO! Sute de oameni rămân fără locuri de muncă

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Furţei de Muncă Gorj a fost notificată de Complexul Oltenia privind disponibilizările ce urmează să se facă în companie. Aproximativ 1000 de oameni vor pleca acasă începând cu 1 mai.

  termo-rovinariPotrivit directorului AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, este vorba despre muncitori și personal TESA. „Am primit notificare din partea CEO cu privire la concedierea colectivă a 1.000 de persoane, din care 649 muncitori și 351 personal TESA începând cu 1 mai 2017. Printre motivele externe din notificare se numără subvenționarea puternică a concurenței, respectiv a producerii pe alte forme de energie, reducerea prețurilor pe piața de energie, importul de cărbune pentru alte termocentrale în timp ce există o supraproducție la CEO, care ar putea acoperi cu costuri mult mai reduse energia produsă de acești producători pe piața internă, evoluția prețurilor certificatelor de dioxid de carbon, legislația nefavorabilă companiei și bariere privind exportul de energie, iar printre motivele determinate de influența mediului intern — neîncasarea datoriilor istorice, prevederile din CCM cu privire la drepturi și facilități presupun un efort financiar ridicat”, a precizat Romeo Chiriac, citat de AGERPRES.

  Planul de disponibilizări colective din CEO prevedea iniţial 2.000 de concedieri colective în 2017, însă cifra a fost redusă la jumătate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: