spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialSingurul foișor INTELIGENT din România, la Târgu-Jiu! Vezi ce poți face aici

  Singurul foișor INTELIGENT din România, la Târgu-Jiu! Vezi ce poți face aici

  foisor 2Elevii din Gorj care în vara anului trecut au participat la Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei-proiect susținut de OMV Petrom au montat, ieri, la Târgu-Jiu, foișorul sustenabil pe care l-au realizat cât au stat la Bran, în tabără. De acum încolo, cei care se vor plimba prin parcul de pe Insuliță își vor putea încărca telefoanele mobile în acest foișor care își produce singur energia!

  foisor 1Foișorul inteligent construit de elevii din Tabăra Meseriașilor a fost adus, luni, în parcul Insulița din Târgu-Jiu. O parte dintre elevi au participat la montarea foișorului alături de trainerii de la EFdeN. Ceilalți elevi, îndrumați de trainerii Trend Consult, au propus soluții creative pentru a transforma parcul într-unul sustenabil. În Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei au participat 50 de elevi de la licee tehnologice și școli profesionale din județul Gorj.

  foisor insulita 2„România Meseriașă a revenit acasă într-un moment în care noi am vrut să lăsăm ceva acestui oraș minunat! Este singurul foișor inteligent din România, construit de viitorii meseriași ai Gorjului. Acești elevi s-au redescoperit, au înțeles că România are nevoie de ei, au căpătat încredere în ei. A avea o meserie este ceva extraordinar! (…) România are nevoie de meseriași buni. Avem angajatori acre au locuri de muncă dar nu găsesc meseriași bine pregătii. În tabără copiii au învățat lucruri despre antreprenoriat, dezvoltare personală, dar și partea practică”, a spus Mona Nicolici, reprezentant al OMV Petrom. Foișorul este independent energetic, fiind dotat cu panouri fotovoltaice. A fost donat municipiului și va rămâne pe Insuliță, aici putând fi încărcate telefoanele sau tabletele.

  foisor insulita„Este foarte important pentru elevii care au realizat acest foișor să îl revadă și să le aducă aminte de ce înseamnă să faci un produs sustenabil. Poate cel mai sustenabil foișor din lume va fi amplasat astăzi în municipiul Târgu-Jiu, pe Insuliță, cu cei mai tari elevi din Țara lui Andrei. După o aventură lungă, Foișorul ce produce singur energia cu ajutorul panourilor foto-voltaice va putea încărca telefoanele sau laptopurile gorjenilor și vizitatorilor care vor ajunge în parc!”, a spus Mihai Toader-Pasti, reprezentant EFdeN. Foișorul realizat de elevi îmbină tehnologiile moderne de iluminat, producţia de energie verde şi cea de stocare şi design-ul tradiţional. „A fost o poveste foarte interesantă și este foarte meseriaș ceea ce noi toți, împreună, am reușit să facem în Tabără! Acest foișor, munca noastră, va rămâne aici! Noi suntem bucuroși! (…) Andrei de acum are mai multă experiență, am mai multă încredere în mine, comunic mai bine și vreau să profesez în domeniul electric!”, a spus Andrei, unul dintre elevii participanți în tabăra din Țara lui Andrei.

  elevi foisorelevi foisor 2aurel popescu

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: