spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicNoua investiţie de la Termo Rovinari, în linie dreaptă

  Noua investiţie de la Termo Rovinari, în linie dreaptă

  Demersurile pentru realizarea noului grup energetic de la Rovinari sunt în linie dreaptă. Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, susţine că Termocentrala Rovinari a achizitionat terenul necesar construirii noului grup energetic de minim 600 MWh, în parteneriat cu investitorul chinez.

  „Să sperăm că la sfârşitul acestui an va începe construcţia.Eu sunt mai sceptic şi asteptăm să eliberam documentaţiile,dar, din discutiile purtate am inteles că au fost la Rovinari, că au avut discuţii şi că la sfârţitul anului vor începe lucrarile. Am discutat cu specialiştii şi am înţeles că Termocentrala a mai cumpărat încă o suprafaţă de teren. ceea ce demonstrează că lucrurile sunt pe un făgaş bun”, a declarat primarul orasului Rovinari, Dorin Filip .Conform unor surse din sistem, în următoarea perioadă, chinezii vor înainta specialiştilor de la Complexul Rovinari studiul de fezabilitate adaptat la legislaţie, aşa cum au stabilit de comun acord , cu reprezentantii Institutului de Proiectări.

  Investiţie de peste 1 milion de euro

  În aceste condiţii, administratia CE Oltenia consideră că nu mai sunt inconveniente pentru intrarea în normalitate, încât sunt şanse mari pentru ca, începând cu 2015 să se treacă la construcţia noului grup energetic de la Rovinari, investiţie ce se ridică la peste un milion de euro. Pe lângă vestea cea bună dată gorjenilor, referitoare la crearea de locuri de muncă, există şi un astept negativ, acela că acest grup energetic va fi rival pe piaţa de energie cu CE Oltenia. Acum rămâne de văzut, dacă declaraţiile date de reprezentantii companiei chineze, de investitor , cu privire la faptul că au asigurată piaţa de desfacere a energiei , mai rămân valabile sau nu . Darea în funcţiune a noului grup energetic de la Rovinari de minim 600 MWh este prevăzută pentru anul 2017, în tot acest timp creându-se sute de locuri de muncă în zonă.De remarcat este faptul că noul grup energetic se va construi în incinta celei mai profitabile termocentrale energetic din România, concret, strategia chinezilor dovedindu-se a fi una foarte bine pusă la punct.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: