spot_img
24.5 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 9, 2023
Altele
  AcasăEconomicO lună de la blocarea Carierei Roșia. Recursul în august

  O lună de la blocarea Carierei Roșia. Recursul în august

  Joi se împlinește o lună de zile de când instanța de judecată a suspendat Acordul de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Decizia a fost luată la solicitarea asociației Bankwatch. Recursul e programat la începutul lui august.

  Instanța a decis să suspende Acordul de Mediu până la începerea judecății pe fond, care va debuta în această toamnă. Administrația Complexului Energetic Oltenia nu a fost, însă, de acord cu suspendarea Acordului de Mediu și a contestat decizia Tribunalului București. Recursul este programat pentru data de 2 august. Dacă acesta va fi respins, atunci compania energetică va avea probleme majore în a asigura stocurile de cărbune pentru luna august.

  Stocurile pentru iarnă în pericol

  Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că va fi în pericol inclusiv constituirea stocurilor de siguranță pentru perioada de iarnă. Acestea trebuie să fie constituite până la începutul lunii noiembrie. Cel mai probabil, Complexul Energetic Oltenia va fi obligat să aibă în depozite o cantitate de un milion de tone de lignit, până la data de 1 noiembrie 2022. Cantitatea ar trebui să fie suficientă pentru a face față cu producția de energie până la finalul anului. În continuare, stocurile vor trebui să fie asigurate la nivelurile normale pentru a se trece peste perioadele critice, cu geruri extreme.

  Dacă juriștii Complexului Energetic Oltenia vor câștiga procesul de la Curtea de Apel din București, atunci compania va avea două luni la dispoziție pentru a reface stocurile și pentru activitățile de descopertă, pentru noi fronturi de lucru. Va fi un răgaz și pentru pregătirea apărării în procesul care va debuta pe fond, tot în toamnă.

  Până acum, greul producției de cărbune a căzut pe subunitățile miniere Pinoasa și Tismana, care au încercat să suplimente producția de cărbune, pentru a asigura livrările către Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!