spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăEconomicOficial, despre CE Oltenia "Avem cărbune pentru încă cel puțin 25 de...

  Oficial, despre CE Oltenia „Avem cărbune pentru încă cel puțin 25 de ani”

  Noi declarații promițătoare la adresa CE Oltenia. În cadrul discuțiilor avute prin vizita efectuată de reprezentanții comisiilor Energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Economică, industrii și servicii, din Senatul României la Termocentrală Rovinari, s-a vorbit despre importanța continuării funcționării activității companiei.

  Senatorul Daniel Zamfir, președinte al Comisiei Economice Industrie și Servicii, a transmis că producția de energie pe cărbune asigură echilibrul sistemului energetic național, contrazicând astfel măsurile luate de ministrul Energiei cu privire la închiderea activității miniere.

  „Avem aici 6 grupuri retehnologizate cu un credit de 140 milioane de euro care corespund normelor de mediu impuse de UE. Acestea pot funcționa la parametri de înaltă performanță încă cel puțin 10-12 ani, dar, în prezent, sunt insuficient exploatate. Avem cărbune pentru încă cel puțin 25 de ani și nu avem niciun motiv să importăm energie, atâta timp cât o putem produce ieftin aici”, a declarat Zamfir.

  Senatorul Cristinel Rujan i-a însoțit pe membrii comisiei la vizita de lucru din Gorj, inclusiv la discuțiile cu conducerea CEO și cu reprezentanții sindicatelor:

  „Astăzi, i-am însoțit pe colegii mei senatori din Comisiile Economică și cea pentru Energie – Radu Oprea, Daniel Zamfir, Sorin Vlașin, Nicușor Cionoiu și István Lorànt Antal – în vizite la cariera Pinoasa și la Termocentrala Rovinari.
  Discuțiile pe care le-am purtat cu membrii conducerii CE Oltenia și reprezentanții sindicatelor din domeniul energetic, au adus în prim-plan necesitatea modificării OUG privind decarbonizarea și a renegocierii Capitolului 6 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).”
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: