spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicParlamentar de Gorj: CEO produce energie cât poate, cât e nevoie pe...

  Parlamentar de Gorj: CEO produce energie cât poate, cât e nevoie pe piață, până „îi vine timpul”

  Senatorul de Gorj Ion Iordache, lider al Organizației Județene a PNL, a declarat la un post local de radio că nimeni nu blochează Complexul Energetic Oltenia să producă energie și că produce energie cât poate, potrivit cererii. Acesta a mai recunoscut că termocentralele pe bază de cărbune se află pe ultimul drum. 
  .
  „Cine nu lasă CEO să producă? În momentul de față CEO poate să producă atât cât este nevoie în piață. Nu-l ține nimeni să nu producă. Nu poate să producă mai mult de atât. Atât poate. Când vor apărea și alte capacități de producere a energiei, atunci se va pune problema de concurență. Cine vinde mai ieftin. Este o chestiune de normalitate.”, a declarat la Radio Infinit Ion Iordache, senator de Gorj și președintele Organizației Județene a PNL.
  Cu toate acestea, s-a vehiculat faptul că grupurile CEO nu produc mai mult pentru că ar exista probleme cu stocurile de cărbune. Cât despre afirmația lui Iordache cum că CEO produce câtă energie este nevoie pe piață, trebuie reamintit faptul că România importă energie produsă pe bază de cărbune, mai mult, importă chiar cărbune. Asta în condițiile în care există grupuri funcționale care sunt trase pe dreapta din lipsă de cerere și există cărbune neexploatat în cariere.
  „Moarte” naturală

  Sunt ultimii ani ai grupurilor pe bază de cărbune din Complexul Energetic Oltenia, potrivit deciziilor luate, deja, la nivel central. Senatorul Iordache spune că a purtat discuții și cu persoane din interiorul companiei, de la care a aflat că societatea își va reduce activitatea pe cărbune și urmează să se axeze pe noile investiții.

  „Am discutat cu oameni din Complexul Energetic Oltenia…Se pare că CEO se duce către o zonă de… va avea o evoluție naturală. Îi vine timpul, se reduc sursele de cărbune. Îmbătrânesc grupurile energetice. Apar și investițiile care înlocuiesc acea energie care pleacă. Ce iese din piață, este înlocuit. Pentru locurile de muncă ce se reduc, apar alternativele.”, a mai declarat Ion Iordache.

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus să construiască 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale. Cele 8 parcuri fotovoltaice vor fi amenajate pe haldele de steril din carierele miniere, respectiv pe fostele depozite de zgură și cenușă de la termocentralele din județele Gorj și Dolj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!