spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrefectul Gorjului cere respectarea Planului de restructurare al CEO

  Prefectul Gorjului cere respectarea Planului de restructurare al CEO

  Principalul obiectiv al Complexului Energetic Oltenia este respectarea Planului de restructurare și decarbonare. Este opinia actualului prefect al județului Gorj, Iulian Popescu. Reprezentantul Guvernului la nivel local nu mai crede că există o altă variantă în afara implementării restructurării masive a companiei, conform Planului. 

  Planul de restructurare și decarbonare se axează pe închiderea de grupuri energetice pe bază de cărbune și de cariere miniere, numărul de angajați trebuind să fie redus semnificativ până în 2026, respectiv 2030. De asemenea, colosul energetic ar trebui să construiască două grupuri pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița, precum și 8 parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj.

  „Complexul Energetic Oltenia nu are altă variantă în afara Planului de restructurare și decarbonare. Este un Plan aprobat la nivelul Comisiei Europene pentru că este vorba de peste 1,5 miliarde de euro, bani primiți de Complexul Energetic Oltenia ca ajutor financiar în ultimii ani, în principal pentru plata certificatelor de CO2. Nu ar putea compania să ramburseze o asemenea sumă. Prin urmare este obligată să ia măsurile prevăzute în Planul de restructurare”, a declarat prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

  Până în prezent, Ministerul Energiei, aflat în portofoliul PNL, nu a depus nici o notificare la Comisia Europeană, pentru a obține prelungirea termenelor de închidere a capacităților de extragere a cărbunelui și de producere a energiei pe bază de cărbune, până la punerea în funcțiune a noilor investiții: grupurile pe gaze și parcurile de panouri fotovoltaice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: