spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicProiect la nivelul Uniunii Europene, care va afecta CEO

  Proiect la nivelul Uniunii Europene, care va afecta CEO

  Comisia europeană a propus ca 200 de euro să fie venitul maxim care va putea fi obținut de producătorii de energie electrică, alții decât cei pe gaze. Restul banilor va putea fi utilizat de guverne pentru sprijinirea consumatorilor, în anumite condiții, sau pentru unele tipuri de investiții.

  Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să limiteze la 200 de euro MWh veniturile obținute din vânzarea de energie electrică de către producătorii de energie din următoarele surse: vânt, soare, geotermal, biomasă, hidro (cu excepția lacurilor de acumulare), biogaz, nuclear, lignit, petrol, potrivit draftului de directivă al Comisiei Europene, care ar trebui convenită cu statele membre vineri.

  „Obligația ar putea să nu se aplice producătorilor în cazul cărora statele membre au impus deja măsuri de limitare a veniturilor înainte de 1 septembrie 2022. De asemenea, există posibilitate ca statele să nu aplice aceste limitări pentru producătorii de energie cu capacități de maximum 20 MW.

  Obligația nu aduce atingere drepturilor statelor membre de a menține sau introduce măsuri care limitează și mai mult veniturile producătorilor, cu condiția ca aceste măsuri să fie compatibile cu dreptul Uniunii“, arată publicația e-nergia.ro.

  Se va aplica pe o perioadă de un an

  “Statele membre utilizează veniturile generate pentru finanțarea nediscriminatorie, transparentă și temporară a clienților finali care au nevoie de ajutor, de exemplu, prin sprijinirea directă a tuturor consumatorilor, în funcție de consum, pentru a acoperi o parte din costurile de achiziție a energiei, sau pentru a sprijini investițiile în SRE, stocare, demand-response, transport și interconectare, cu respectarea regulilor de concurență. Veniturile nu trebuie folosite pentru sprijinul direct al unor consumatori specifici, alții decât consumatorii casnici”, arată Comisia Europeană.

  Măsura ar urma să se aplice timp de un an de zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: