spot_img
Altele
  AcasăEconomicPromisiuni pe fonduri europene! Romanescu vrea să atragă investiții de 30 milioane...

  Promisiuni pe fonduri europene! Romanescu vrea să atragă investiții de 30 milioane de euro

  Iluminat pe leduri și transport public în comun nou. Acestea sunt cele două obiective ale edilului Marcel Romanescu care susține că documentația depusă în acest sens a fost aprobată. Peste 30 de milioane de euro speră edilul să atragă din fonduri europene pentru dezvoltarea Târgu Jiu-ului.

  Primarul municipiului Târgu Jiu s-a aflat în vizită de lucru la București de unde s-a întors cu vești bune pentru târgujieni. Acesta susține că alături de echipa din primăria municipiului Târgu Jiu a reușit să pună cap la cap documentele în privința obținerii finanțării europene pentru cele mai importante proiecte ce vizează dezvoltarea orașului. „În acest moment suntem printre cele 14 municipii reședință de județ care avem aprobată toată documentația pentru obținerea fondurilor europene pe axele care s-au deschis sau care se vor deschide în perioada următoare. Avem pregătită și depusă documentația pentru iluminatul public pe bază de leduri la Târgu Jiu. Suntem singurul municipiu din Oltenia. Aici e vorba de finanțare pe regiune de 10 milioane de euro, iar, noi am solicitat finanțare de 5 milioane de euro. În acest moment din discuțiile purtate cu cei de la ADR dar și colegii din primărie suntem cu documentația la zi, marele avantaj fiind că până în acest moment suntem singurul municipiu care a depus documentația”,a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Autobuze noi din 2019

  În privința modernizării parcului societății Transloc, edilul dă asigurări că și aici se fac pași importanți. Spre deosebire de alte orașe, Târgu Jiu-ul are ca avantaj faptul că traseul autobuzelor ce circulă prin oraș beneficiază de cadastru fapt ce a facilitat realizarea documentației necesare în privința obținerii fondurilor. „ În privința alocării pentru transportul public în comun avem peste 20 de milioane de euro alocați pentru Târgu Jiu. Nu intrăm în competiție cu nimeni și avem documentele pregătite pentru a putea depune și acest proiect. Din discuțiile avute cu domnul prim-ministru s-au ridicat probleme la nivelul fiecărui municipiu mai puțin la noi, la Târgu Jiu pentru că noi tot ce a trebui să facem am făcut și am îndeplinit toate cerințele. Noi sperăm ca în acest an să fie evaluate proiectele și de anul viitor să putem să demarăm. Pentru iluminat s-ar putea mișca lucrurile mai repede, pentru Transloc vom intra pe licitație în 2019”, a mai adugată primarul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: