spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicReparații capitale la sistemul de transport al cărbunelui în zona Turceni

  Reparații capitale la sistemul de transport al cărbunelui în zona Turceni

  Sistemul de transport al cărbunelui pe calea ferată în zona Turceni va beneficia de reparații capitale. În acest sens, Complexul Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru proiectare și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare aferente Secției 1 Descărcări de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

  Urmează „Elaborare documentaţie tehnică PTE şi execuţie lucrare pentru reparaţie capitală, parţial din linia CF Secţia 1 Descărcări Turceni L3, Sch. 21-23 până la Sch. 32-33 – V-”, după cum anunță Complexului Energetic Oltenia. Vor avea loc inclusiv lucrări de construcții de linii de cale ferată. Bugetul total este de peste 1,66 de milioane de lei. Lucrările sunt programate să înceapă până la finalul acestui an.

  „Se vor identifica soluțiile constructive și tehnologice pentru reparația liniei CF în vederea asigurării circulației feroviare în condiții de siguranță.”, se mai menționează în documentațiile întocmite de către Complexul Energetic Oltenia.

  La Sucursala Electrocentrale de la Turceni sunt în funcțiune două grupuri energetice. Unul dintre acestea va intra, de la 1 ianuarie 2023, în rezervă tehnică. Va mai rămâne, deci, un grup în funcțiune, care va avea nevoie de cărbune de la carierele miniere din zonă. Este, însă, nevoie de asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru ca transportul lignitului pe calea ferată să se desfășoare în condiții de siguranță. Cărbunele transportat cu ajutorul garniturilor de vagoane trase de locomotive este mult mai ieftin decât cel efectuat cu mașinile, pe șosea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!