spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicScădere dramatică a producției de energie la CEO

  Scădere dramatică a producției de energie la CEO

  Scădere dramatică în ceea ce privește producția de energie electrică la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Motivul este legat de faptul că Hidroelectrica a continuat să fie lider de piață.

  Lacurile sunt pline și hidrocentralele au funcționat, pentru a produce curent electric. De asemenea, Nuclearelectrica produce la capacitate maximă. A fost repus în funcțiune al doilea grup energetic. Acesta a fost oprit o perioadă pentru servicii de mentenanță. De asemenea, a suflat și vântul în partea de est a țării. Prin urmare centralele eoliene au majorat producția. Energia pe bază de cărbune se menține pe locul al patrulea în rândul producătorilor de curent electric din România. Se funcționează cu 2 și 3 grupuri energetice la Rovinari, Turceni și, sporadic, la Ișalnița. La nivelul Complexului Energetic Oltenia abia se ajunge cu producția la 450 MW, adică echivalentul producției la un grup și jumătate din cele pe care le deține.

  Producția de energie

  Consum: 5942 MW   Producție: 6934 MW    Sold schimb: -992 MW

  51.49% Hidro – 3571 MW

  20.01% Nuclear – 1388 MW

  10.53% Eolian – 730 MW

  8.09% Cărbune – 561 MW

  5.49% Foto – 381 MW

  3.95% Hidrocarburi – 274 MW

  0.43% Biomasa – 30 MW

  0.00% Instalatii de stocare – 0 MW

  Este de amintit și că, din luna iunie a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a renunțat la două grupuri energetice. Unul se află la Rovinari și altul la Turceni. De asemenea, de la 1 ianuarie 2024 va intra în rezervă și grupul energetic de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Potrivit Planului de restructurare și decarbonare, Complexul Energetic Oltenia va rămâne de la 1 ianuarie 2026 cu trei grupuri energetice pe bază de cărbune, toate în rezervă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!