spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăExternePrigojin a oprit marșul Wagner spre Moscova. De ce e acuzat

  Prigojin a oprit marșul Wagner spre Moscova. De ce e acuzat

  Evgheni Prigojin, fondatorul companiei de mercenari PMC Wagner, a fost acuzat de rebeliune armată după ce a oprit marșul spre Moscova. Situația sa devine tot mai complicată.

  Într-un gest neașteptat, Prigojin a acuzat Ministerul rus al Apărării că a atacat în mod intenționat o tabără de mercenari. Cu toate acestea, în seara zilei de 24 iunie, el a decis să oprească atacul asupra capitalei și să retragă luptătorii la pozițiile lor anterioare.

  Un expert de la think tankul Brookings Institution a comentat că acordul încheiat de Prigojin „are sens” în contextul riscurilor extrem de mari cu care se confruntă Rusia. Totuși, situația rămâne critică și periculoasă.

  În acest timp, FSB a deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru rebeliune armată și a cerut luptătorilor PMC să nu execute ordinele sale criminale și perfide și să ia măsuri pentru a-l reține. Procuratura Generală a anunțat că departamentul de investigații al FSB a deschis un dosar împotriva lui Prigojin pentru organizarea unei rebeliuni armate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: