spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicSe renunță la producția CEO pe cărbune, deși e în top

  Se renunță la producția CEO pe cărbune, deși e în top

  Ministerul Energiei își continuă planul de renunțare la producția pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, deși compania e în top. Chiar în aceste zile, termocentralele pe bază de cărbune au urcat pe podiumul producătorilor de curent electric din țară.

  Complexul Energetic Oltenia produce 90% din energia pe bază de cărbune din România, în momentul de față, termocentralele sale pe lignit sunt pe locul al treilea în topul companiilor care produc energie în țara noastră și produce energie care nu depinde de vânt, temperatura externă, debit de apă sau soare.

  Producția de energie și consumul

  Consum: 6227 MW Productie: 6073 MW Sold schimb: 154 MW

  46.22% Hidro – 2826 MW

  23.05% Nuclear – 1409 MW

  14.88% Cărbune – 910 MW

  7.93% Hidrocarburi – 485 MW

  6.04% Eolian – 369 MW

  1.42% Foto – 87 MW

  0.46% Biomasa – 28 MW

  0.00% Instalatii de stocare – 0 MW

  Numărul salariaților scade sub jumătate

  În tot acest timp, la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în curs de implementare un Plan de restructurare și decarbonare. Acesta este axat pe închiderea treptată a capacităților de producție pe bază de cărbune, reducerea numărului de salariați și investiții noi. Până în 2026 Complexul Energetic Oltenia va rămâne cu numai 3 grupuri energetice din 7 și cu 3 cariere miniere din 9. De asemenea, numărul de salariați se va reduce la mai puțin de jumătate. Pe de altă parte, compania energetică și-a propus să construiască parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale. Noile investiții vor presupune, însă, un număr redus de locuri de muncă. De asemenea, energia fotovoltaică nu asigură producție în bandă. Acest lucru îl pot face grupurile pe gaze naturale. Va fi însă nevoie de cantități mari de gaze naturale. Investițiile nici nu au început însă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: