spot_img
6.6 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Angajații CEO să nu accepte introducerea sporurilor în salariu !

  Sindicalist: Angajații CEO să nu accepte introducerea sporurilor în salariu !

  Unul dintre sindicaliștii din minerit este de părere că nu trebuie acceptată introducerea sporurilor în salariul de bază, în ceea ce îi privește pe angajații Complexului Energetic Oltenia. Ca urmare a măsurilor de austeritate, o parte a veniturilor din compania energetică va fi afectată. Astfel, pentru a nu fi pierdute sporurile, ar urma să fie introduse în salariul de bază. Este vorba de sporul de fidelitate, sporul de producție sau de sporul de vechime.

  „Angajații Complexului Energetic Oltenia nu trebuie să accepte introducerea sporurilor în salariu. Au mai fost pierdute în trecut sporuri la compania aceasta și nu le-a mai văzut nimeni. Din salariul fără sporuri se poate lua și nu se vede, dar sporurile se văd când le ia cineva”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

  Este de precizat că administrația Complexului Energetic Oltenia a prezentat deja sindicatelor trei variante care presupun introducerea sporurilor în salariul de bază. Toate vor avea ca rezultat apariția unor discrepanțe salariale.

  „Pentru introducerea sporurilor în salariu, Administrația a prezentat 3 variante de unde reiese că vor fi discrepanțe între salariați, de aceea s-a hotărât ca, la noul Contract Colectiv de Muncă, după prezentarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al S. CEO SA, să identificăm banii care pot acoperi discrepanțele dintre salariații pe aceeași clasă de salarizare.

  Pentru anul 2024, Legea 296/2023 (ordonanța austerității ) ne afectează următoarele drepturi salariale:

  – tichetele de masă vor fi de maxim 15 lei/zi ;

  – voucherul de vacanță va fi de maxim 1600 lei din care se plătește impozit 10% plus CASS. Netul voucherului va fi de 1296 lei.

  Celelalte drepturi salariale nu vor fi afectate, deoarece societatea nu mai are datorii la bugetul de stat și va termina anul în curs pe profit.

  Acestea au fost discuțiile purtate în ședința de negociere de azi, urmând ca la noul CCM din 2024 să găsim, pe lângă introducerea în salariu a sporurilor, și soluții pentru tichetele de masă și voucherul de vacanță.”, conform unei informări a sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: