spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Liderii de sindicat fac campanie cot la cot cu candidații. Este...

  Sindicalist: Liderii de sindicat fac campanie cot la cot cu candidații. Este anormal

  Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, atrage atenția asupra unui fenomen care se petrece la Complexul Energetic Oltenia, mai evident ca niciodată, și anume implicarea liderilor de sindicat în zona politică. Sindicalistul își acuză colegii că nu mai urmăresc de mult interesul companiei și al angajaților pentru că sunt implicați politic și militează pentru alte interese. Mai mult, Manu Tomescu a declarat la Radio Impact faptul că sunt lideri de sindicat candidați la primării și pe liste de consilieri locali, iar așa ceva nu ar trebui să se întâmple. Întrebat despre situația financiară a CE Oltenia și despre faptul că sindicatele tac mâlc în fața pericolului în care se află acesta, Tomescu a explicat faptul că totul se decide în zona politică și se leagă de relațiile dintre liderii politici și sindicaliști.

  ”Am o explicație pe care o dau acum, dar ea are o bătaie pe o chestie mai largă. O proporție foarte mare dintre liderii de sindicat sunt înregimentați politic. Asta este părerea mea sinceră și eu niciodată nu am venit să ascund adevărul. Acest lucru este evident și pe mine acest lucru mă deranjează. M-ați întrebat de ce sindicatele nu au o atitudine fermă față de anumite aspecte din CEO, eu cred că accesta este unul dintre motive, dacă nu motivul principal pentru care nu se ia poziție, acela că sunt înregimentați politic majoritatea liderilor de sindicat. Ați văzut că acum nici măcar nu se mai ascund. Dacă înainte se mai fereau, acum nu o mai fac. Mă deranjează acest lucru. Este imoral și am să vă explic de ce. Au fost situații în care, atunci când făceam și eu parte din comisiile de negociere, după terminarea discuțiilor, anumiți lideri ieșeau de acolo și se duceau direct la partid să dea raportul. Nu mi se pare normal. Deja nu se mai ascund (liderii de sindicat-n.r.), își depun candidatura, fac pe față campanie electorală, cot la cot cu politicienii, lucru anormal. Putem să fim de acord până în momentul în care acel partid ajunge la guvernare. În momentul în care acel partid este la guvernare, după părerea mea, noi liderii de sindicat trebuie să fim total în opoziție”, a declarat sindicalistul de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu, la Radio Impact.

  Vrea să cunoască adevărul până la capăt cu Planul de restructurare

  ”Dacă mă întrebați pe mine, ca lider de sindicat mic, așa cum mi se spune, eu sunt în dezacord cu acest plan, pentru că nu se spune adevărul până la capăt. Niciodată nu o să fiu de acord cu politicienii sau cu cei care vin și ne spun că v-am dat acești bani și v-am salvat, dar nu spun că acești bani nu ajung în CEO sub nicio formă. Acești bani, practic, statul ni dă cu stânga și ni ia cu dreapta. Pentru că acești bani noi îi dăm înapoi sub formă de taxe, taxe dictate de la UE, respectiv certificatele de carbon, certificatele verzi pe care le plătim și acum și multe alte taxe”, a mai declarat Manu Tomescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: