spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 10, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Vor fi mii de procese pentru întregirea pensiilor de la CEO

  Sindicalist: Vor fi mii de procese pentru întregirea pensiilor de la CEO

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia (CEO) este îngrijorat cu privire la viitorul structurii de personal de la companie, în urma pensionărilor în baza legii 197/2021. De asemenea, acesta preconizează multe procese pentru întregirea pensiilor.

  Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, a declarat că lucrurile sunt extrem de volatile în momentul de față, în ceea ce privește personalul CEO, având în vedere aplicarea Legii 197/2021. Sunt, deja, peste 2.000 de adeverințe eliberate minerilor și energeticienilor în baza acestei legi. De asemenea, peste 500 de solicitări de pensionare din partea angajaților CEO au fost înregistrate la Casa Județeană de Pensii Gorj. Totodată, peste 6.000 de dosare trebuie analizate în vederea recalculării pensiilor aflate în plată. Recalcularea se va face tot în baza Legii 197. Cu toate acestea, mesajul administrației Casei de Pensii și a Casei Naționale de Pensii a fost că va fi luată în calcul doar reducerea de 13 ani în baza condițiilor speciale de muncă, fără alte bonusuri.

  Alin Munteanu a mai precizat că, în condițiile în care pensiile nu vor fi la nivelul așteptărilor, vor urma multe procese. „Va fi o situație deosebită, pentru că vom avea, cu siguranță, mii de procese pentru recalcularea pensiilor. Sunt, pe de o parte, pensiile în plată și viitoarele pensii. Toți cei care nu vor fi mulțumiți de deciziile emise de către casele de pensii vor apela, cu certitudine, la instanța de judecată și acolo vor câștiga cu siguranță, în baza Deciziei numărul 2 de la instanța supremă”, a declarat președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: