spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentZeci de sancțiuni aplicate de ITM Gorj

  Zeci de sancțiuni aplicate de ITM Gorj

  Zeci de controale efectuate de ITM Gorj, soldate cu sancțiuni. Pentru toate firmele depistate cu nereguli s-a impus remedierea situației.

  În perioada 26-30 iunie 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 60 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, precum și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 138.000 lei și dispuse 79 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
  „Atragem atenția asupra faptului că, nerespectarea de către conducătorul unităţii, reprezentantul legal al acestuia, angajaţi, prepuşi sau alte persoane aflate în locaţiile supuse controlului a obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceştia, documentele şi informaţiile solicitate, necesare controlului ori cercetării evenimentelor se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, potrivit Legii 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare”, a transmis George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: