spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicaliști sceptici cu privire la punerea în aplicare a Legii 197

  Sindicaliști sceptici cu privire la punerea în aplicare a Legii 197

  Liderii de sindicat din minerit și din sectorul energetic nu sunt toți optimiști cu privire la punerea în aplicare a Legii 197 din 2021. Legea introduce condiții speciale de muncă la companiile miniere și energetice, precum Complexul Energetic Oltenia.

  Florin Cimpoieru, sindicalist la Termocentrala Craiova 2, fostă sucursală a Complexului Energetic Oltenia, a declarat că este sceptic în ceea ce privește aplicarea Legii 197, deși există o decizie a instanței supreme cu privire la interpretare și aplicare.

  Magistrații au stabilit clar că Legea 197 trebuie să fie aplicată în sensul reducerii cu 13 ani a vârstei de pensionare, dacă s-a lucrat în condiții grele, chiar dacă pentru unele posturi nu au fost plătite contribuțiile aferente către bugetul de stat. În opinia lui Florin Cimpoieru, se va ajunge tot la instanțele de judecată.

  „Am colegi și la Gorj și în alte părți din țară care încă nu au încredere. Se aruncă problema de la unii la alții. Casele de pensii spun că așteaptă o decizie de la Casa Națională de Pensii. Apoi Complexul Energetic Oltenia susține că așteaptă ca forma adeverințelor în baza Legii 197 să fie stabilită de către casele de pensii. Cert este că e nevoie de adeverințe de la CEO pentru a merge cu dosarele de pensionare la casele de pensii. Acolo, dacă vom primi respingere în baza Legii 197 din 2021, este clar că ne vom îndrepta către instanțele de judecată. Acolo, teoretic, ar trebui să câștigăm toți care am lucrat în condițiile prevăzute de lege, cum s-a stabilit și în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție”, conform lui Florin Cimpoieru, sindicalist la Termocentrala din Craiova, care are cei mai mulți ani lucrați la Complexul Energetic Oltenia. Sucursala de la Craiova a fost externalizată din CEO în luna octombrie a anului trecut.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: