spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele CEO se bat pe reprezentativitate. Se reiau negocierile pe CCM

  Sindicatele CEO se bat pe reprezentativitate. Se reiau negocierile pe CCM

  Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia trebuie să reia negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă. Acest lucru se va întâmpla, însă, după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va comunica dacă cele două federații sindicale din CEO pot participa la discuții, în lipsa unor decizii definitive privind reprezentativitatea. Ultima ședință a Comisiei de Negociere din Complexul Energetic Oltenia a avut loc la finalul săptămânii trecute.

  S-a convenit consultarea unor instituții cu privire la participarea organziațiilor sindicale. Cu toate acestea, Federația Națională Sindicală „Univers” a obținut o decizie definitivă și ar putea participa la negocieri, în conformitate cu prevederile legale. Federația Națională Mine Energie încă așteaptă judecarea apelului la decizia de recunoaștere a reprezentativității sindicale. Săptămâna aceasta se va lămuri dacă la negocieri vor participa două federații sindicale, sau numai una. Totul depinde și de răspunsul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, dar și dacă Federația „Univers” va ajuta Federația Națională Mine Energie să își obțină reprezentativitatea. Federația „Univers” a depus o contestație la instanță, însă există varianta retragerii acesteia.

  Cert este că săptămâna aceasta, administrația Complexului Energetic Oltenia va lua o decizie cu privire la cine va participa la negocieri din partea sindicatelor și în ce zi va fi programată ședința Comisiei de Negociere din cadrul companiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: