spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO pregătesc încă o lună de proteste în așteptarea pensionărilor...

  Sindicatele din CEO pregătesc încă o lună de proteste în așteptarea pensionărilor anticipate

  Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia pregătesc încă o lună de proteste în așteptarea pensionărilor anticipate din sectorul de producție. Pentru că nu știu exact în cât timp va fi modificată legislația, sindicatele au decis să obțină o aprobare până la începutul lunii aprilie. Astfel, zeci de mineri și energeticieni, iar după ridicarea restricțiilor chiar sute de persoane vor putea să protesteze în centrul municipiului Târgu Jiu, prin pichetarea sediului Prefecturii Gorj. Aceasta va avea loc de două ori pe săptămână, marțea și joia, de la ora 16,00. Legea PNL 7 din 2022 care va modifica Legea 197 din 2021 privind condițiile speciale de muncă se află acum în dezbatere la Comisia de Muncă de la Camera Deputaților.

  Promisiunea parlamentarilor de Gorj făcută anul trecut sindicatelor, a fost că până în luna februarie 2022 urma să fie adoptată Legea PLX 7 care să reglementeze pensionarea angajaților din companiile energetice. Mai este însă o săptămână și termenul expiră.
  Este de precizat că Legea 197 din 2021 introduce condiții speciale de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Actul normativ nu a fost luat însă în considerare de către casele de pensii care nu au dorit să îl aplice retroactiv. De asemenea, este un semn de întrebare și cu privire la perioadele în care muncitorii nu au beneficiat de condiții speciale de muncă și de plata taxelor la bugetul de asigurări de pensii. Prin urmare, Legea PLX 7 trebuie să reglementeze și acest lucru.

  Propunerea este ca oamenilor să le fie recunoscute perioadele de muncă în condiții speciale și să le fie calculată pensia în funcție de cotizațiile plătite la momentul respectiv. Problema este ca și casele de pensii să fie de acord cu pensionarea la 52 de ani, în condițiile unei vechimi de 25 de ani în companii energetice și a unui stagiu de cotizare de 30 de ani. Așadar, sindicaliști nu vor opri protestele până când nu vor fi siguri că legea va fi aprobată și aplicată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: