spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele solicită participarea la discuțiile cu șeful Casei Naționale de Pensii 

  Sindicatele solicită participarea la discuțiile cu șeful Casei Naționale de Pensii 

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia solicită participarea la discuțiile cu șeful Casei Naționale de Pensii Gorj.

  Daniel Baciu,  președintele Casei Naționale de Pensii Publice este așteptat în data de 8 mai la Târgu Jiu. Acesta va participa la o ședință la sediul Prefecturii Gorj, unde vor fi purtate discuții pe tema aplicării Legii 197 din 2021.

  Sunt probleme în ceea ce privește aplicarea actului normativ. Este vorba de interpretare și existența unui soft cu ajutorul căruia să fie calculate pensiile, în baza Legii 197.

  La întâlnire a solicitat să fie prezent și Sindicatul Solidaritatea 2013, de la Cariera Minieră Lupoaia. Aceasta a fost trecută pe lista unităților miniere care se vor închide în perioada imediat următoare. Este vorba de anul 2024. Mulți dintre minerii de la Lupoaia îndeplinesc toate condițiile pentru pensionare în baza Legii 197 din 2021.

  „Am trimis o solicitare către prefectul județul Gorj pentru a putea fie prezenți la întâlnirea cu directorul Casei Naționale de Pensii. Suntem sindicatul care se află printre inițiatorii Legii 197 din 2021 și trebuie să fim prezenți la discuțiile unde vor fi abordate soluțiile pentru aplicarea actului normativ.”, a declarat Nicu Bunoiaca, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia din zona Motru. Legea 197 din 2021 ar trebui să ajute în 2023 la pensionarea a peste 2.000 de angajați din Complexul Energetic Oltenia care îndeplinesc toate condițiile prevăzute de legea care instituie condiții speciale de muncă la companiile din minerit și din sectorul energetic.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Discutia trebuie sa plece de la principiul ca legea nu se discuta ci trebuie aplicata imediat. Singurile discutii trebuie sa duca la solutii care sa nu puna inutil oamenii pe drumuri punand accent pe rezovarea interinstitutional a cator mai multe detalii. Al doilea lucru ar fi gasirea tuturor solutiilor pentru marirea vitezei de implementare deoarece , orice zi care trece duce la decesul unora dintre cei care ar trebui sa utilizeze de lege ( salariati si pensionari cu cerere de recalculare pensie), aspect care ar fi prea cinic daca ar sta in spatele deciziei de tergiversare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!