spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicStudenți de la Politehnică, în vizită la termocentrala Rovinari. CEO încearcă să...

  Studenți de la Politehnică, în vizită la termocentrala Rovinari. CEO încearcă să atragă tineri specialiști

  Un grup de studenți de la Universitatea Politehnică din București a vizitat, zilele trecute, termocentrala Rovinari. Tinerii care se pregătesc să devină ingineri au avut ocazia să vadă cum decurge o zi de lucru a unui termoenergetician, dar și funcționarea excavatoarelor cu roata port – cupe din cadrul carierei Roșia.

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a participat la conferința cu tema „Cariera în industria energetică 2019“, organizată de Societatea Inginerilor Energeticieni din România – SIER, Filiala București Tineret, care s-a desfășurat la Universitatea Politehnică din București.

  Stagii de pregătire pentru studenți

  „În cadrul lucrărilor conferinței, a fost prezentată importanța vitală pe care CE Oltenia o are pentru siguranța Sistemului Energetic Național, acoperind o cotă de piață de circa 30% din consumul național de energie electrică, comparativ cu condițiile aleatorii de funcționare a producătorilor de energii regenerabile. De asemenea, au fost prezentate planurile companiei, având ca principale obiective respectarea condițiilor de mediu impuse, precum și eficientizarea procesului de producție.

  Ținând cont de faptul ca majoritatea participanților a fost formată din studenți și absolvenți ai Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice din București, s-a pus accent pe metodologia desfășurării stagiilor de practică în cadrul sucursalelor CE Oltenia. Compania își menține si chiar accentuează disponibilitatea de a încheia convenții de practică și acorduri cadru pentru a asigura acces la baza materiala și a coordona stagii de pregătire practica pentru studenți.

  Lucrările conferinței au fost urmate de vizite în cadrul unităților de producere a energiei electrice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: