spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicSute de angajați ai CEO au ieșit la pensie în ultimele două...

  Sute de angajați ai CEO au ieșit la pensie în ultimele două luni și jumătate

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a rămas fără câteva sute de angajați în ultima perioadă. Au fost soluționate, până în momentul de față, peste 500 de cereri de pensionare depuse de la Complexul Energetic Oltenia.

  Sunt dosare de pensionare înregistrate în ultimele peste două luni și jumătate în baza Legii 197 din 2021. În total, au fost înregistrate 1.300 de cereri de la salariții din carierele miniere și din cadrul sucursalelor electrocentrale, conform conducerii Casei Județene de Pensii Gorj. Mai puțin de jumătate dintre acestea, au fost soluționate de către Casa Județeană de Pensii Gorj.

  De asemenea, sunt 6.000 de dosare de recalculare a pensiilor din minerit și din sectorul energetic. Circa 1.500 au fost soluționate, însă prin respingere. Este de așteptat ca, până la finalul acestui an, să mai fie depuse alte câteva sute de solicitări de pensionare în baza Legii 197. Cei nemulțumiți de soluționarea cererilor, fie că este vorba de salariați sau de pensionari, apelează, în unele cazuri, la instanța de judecată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!