spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicSute de mineri şi energeticieni protestează la Târgu-Jiu

  Sute de mineri şi energeticieni protestează la Târgu-Jiu

  Comisia constituită la nivelul Primăriei Târgu-Jiu a aprobat solicitarea venită din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie, cu privire la organizarea acţiunilor de pichetare. Viceprimarul Aurel Popescu a declarat că pichetările vor avea loc pe parcursul a două zile, astăzi şi mâine, între orele 17-18.

  Ieri, comisia constituită la nivelul primăriei Târgu-Jiu a analizat şi a decis aprobarea adresei prin care reprezentanţii FNME au solicitat eliberarea autorizaţiei necesare reluării acţiunilor de protest, suspendate la finele anului trecut. Conform viceprimarului Aurel Popescu, pichetările se desfăşoară astăzi şi mâine, între orele 17-18, în Piaţa Prefecturii. „În şedinţa Comisiei de Ordine Publică a fost analizată adresa venită din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie, ce privea desfăşurarea unei adunări publice la sediul CE Oltenia, din Piaţa Prefecturii. Solicitarea a fost aprobată, fiind nevoie de respectarea condiţiilor impuse de lege”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

  500 de protestatari pichetează

  Vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a declarat că la acţiunile de pichetare vor participa 500 de membri de sindicat, acesta aşteptându-se însă ca numărul participanţilor să fie mai mare, urmare a nemulţumirilor avute de salariaţii CE Oltenia. Acesta a declarat că nu este normal ca în CE Oltenia să aibă loc noi angajări, iar salariaţilor să le fie diminuate drepturile. „Noi am făcut solicitare pentru 500 de salariaţi, aceştia urmând să sosească strict organizat. Este posibil ca la acţiune să participe salariaţi peste numărul estimat, avându-se în vedere nemulţumirile mari avute de aceştia. Principala revendicare este aceea de asumare a managementului defectuos de către cei vinovaţi. În ultimii ani s-au făcut sute de angajări, iar acum se taie din drepturile oamenilor”, a declarat vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu. Reprezentanţii celor patru federaţii participante la negocierea noului contract colectiv de muncă spun că dacă nu se va ajunge la o soluţie favorabilă angajaţilor din companie, săptămâna viitoare se vor iniţia acţiunile de luptă sindicală, conform prevederilor legale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: