spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn cunoscut lider sindical din CEO a ieșit la pensie

  Un cunoscut lider sindical din CEO a ieșit la pensie

  Un cunoscut lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia a primit decizia de pensionare de la Casa Județeană de Pensii Gorj. Este vorba de Ion Popescu, liderul Sindicatului de la UMC Jilț. Ion Popescu s-a pensionat la 53 de ani și 4 luni și i-a fost calculat un stagiu de cotizare realizat de 43 de ani, 10 luni și 27 de zile.

  Pensia sindicalistului, obținută în baza Legii 74 din 2022, este de aproape 5.000 de lei. Ion Popescu a beneficiat de o reducere standard a vârstei de pensionare cu 12 ani și 4 luni. Peste 500 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-au pensionat, de la începutul anului și până în momentul de față, dar cei mai mulți după luna mai, după ce a intrat în vigoare Legea 74, care i-a avantajat pe angajații din Complexul Energetic Oltenia care au fost încadrați în condiții speciale de muncă. Sunt, însă, sute de mineri și energeticieni care au lucrat în condiții speciale, dar care nu au beneficiat de acestea și nu le-au fost achitate contribuțiile aferente către bugetul de stat.

  Este și motivul pentru care sunt zeci de procese pentru punerea în aplicare a Legii 197 din 2021 care instituie condiții speciale de muncă angajaților din companiile energetice. Nu a fost elucidat ce se întâmplă însă cu perioada 2001 – 2021, în care mulți salariați au lucrat în condiții speciale, dar nu le-au primit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: