spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn lider sindical din CEO nu crede că-i mai poate împiedica cineva...

  Un lider sindical din CEO nu crede că-i mai poate împiedica cineva pe colegi să se pensioneze

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că nimic nu mai poate sta în calea pensionării minerilor și energeticienilor din companie. Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului „Solidaritatea” de la Cariera Lupoaia, a declarat că decizia instanței supreme cu privire la Legea 197 care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare le face dreptate angajaților din Complexul Energetic Oltenia.

  Liderul de sindicat a precizat că actul normativ trebuie să fie aplicat de către toate instituțiile statului român, nu numai de către instanțele de judecată. Prin urmare, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție are puterea de a debloca legea. Magistrații au admis faptul că lucrătorii din minerit și energie se pot pensiona mai devreme, dacă îndeplinesc un anumit stagiu de cotizare și o anumită vechime.

  „Este o lege care elimină acum orice îndoială cu privire la interpretare și aplicare. Acesta a fost și spiritul legii, să elimine neajunsurile din aceste companii, în care oamenii au lucrat în condiții foarte grele, dar nu au beneficiat de condiții speciale de muncă. A fost o nedreptate și Legea 197 pentru acest lucru a fost adoptată. Altfel, care era rostul? Acum decizia are putere de lege, ca orice decizie a vreunei instanțe de judecată. Ea este obligatorie și trebuie să fie aplicată, atât de către magistrați, cât și de către casele de pensii, după părerea mea. Oricum ar fi, este clar că oamenii se vor putea pensiona cu 13 ani mai devreme, dacă îndeplinesc și condițiile privind stagiul de cotizare și vechimea”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului „Solidaritatea 2013”, de la Cariera Minieră Lupoaia, din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!