spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist cere salarii mai mari pentru personalul CEO încadrat pe perioadă...

  Un sindicalist cere salarii mai mari pentru personalul CEO încadrat pe perioadă determinată

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că se impune majorarea salariilor pentru personalul încadrat pe perioadă determinată.

  Este vorba de angajații tineri care au contractele prelungite din 6 în 6 luni. Aceștia au venit în companie în urmă cu peste 2 ani de zile. Pe lângă aceștia, mai sunt pensionari în Complexul Energetic Oltenia care au contracte pe perioadă determinată.

  Potrivit lui Nicolae Mitea, membru de sindicat la Cariera Minieră Roșia, personalul tânăr, încadrat pe perioadă determinată este bine pregătit și își face datoria la fel de bine ca restul salariaților din zona de producție. „Sunt niște oameni foarte bine pregătiți, chiar dacă vorbim de oameni tineri. Dar sunt oameni care știu ce au de făcut și care au învățat foarte repede. Se vede că au dorit să lucreze la Complexul Energetic Oltenia și erau muncitori cu dorință de a face treabă și de a câștiga mai bine. Din acest motiv este păcat să nu fie așa. Sunt diferențe totuși între salariile acestor tineri și angajații care sunt pe perioadă determinată. Este păcat să îi ținem cu clasa 15 și să nu se meargă undeva la clasa 20. Sunt 1.800 de oameni și nu cred că ar fi un efort așa de mare. Complexul Energetic Oltenia are resurse pentru a mai pune ceva bani la salariile acestor tineri care poate în scurt timp vor fi baza companiei în zona de producție. Vor continua să se pensioneze salariați, iar ultimii veniți vor rămâne să le ia locul. Poate că ar fi bine ca la un moment dat să beneficieze și cei 1.800 de angajați de contracte pe perioadă nedeterminată. Oricum numărul de mineri și energeticieni se va diminua treptat și este normal ca acești lucrători tineri să primească ce li se cuvine. Este și păcat să nu fie și ei încadrați pe perioadă nedeterminată și să nu mai stea mereu cu grija că peste 6 luni nu se mai știe dacă au sau nu contract.”, a declarat Nicolae Mitea, sindicalist la Cariera Minieră Roșia, din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: