spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist dă de pământ cu liderii de federații din CEO

  Un sindicalist dă de pământ cu liderii de federații din CEO

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, Manu Tomescu, susține că afirmațiile recente ale ministrului Energiei, Sebastian Burduja, cu privire la închiderea rapidă a mineritului, nu mai lasă loc de interpretare. Cu toate acestea, spune sindicalistul, federațiile sindicale tac.

  De altfel, anul 2026 este cel în care România vor intra cu toate grupurile energetice în rezervă de capacitate. Este vorba de 3 grupuri pe bază de cărbune la Turceni și la Rovinari și trei cariere miniere, toate în Gorj. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, recent, că România va mai avea, din ianuarie 2026, doar 0,3% energie pe bază de cărbune din totalul producției interne. În prezent, procentul energiei pe cărbune în total sistem este de 15%.

  „După cum puteți observa, Guvernul României, prin vocea miniștrilor de resort, repetă răspicat și obsesiv că România și-a asumat ÎNCHIDEREA GRUPURILOR ENERGETICE PE BAZĂ DE CĂRBUNE, până în anul 2026! În timp ce în Polonia și Bulgaria sindicatele din minerit și energie se opun prin proteste, la noi este liniște și pace.”, a anunțat Manu Tomescu, lider de sindicat la Termocentrala de la Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: