spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicUSME Jilţ Turceni trage la răspundere ITM Gorj

  USME Jilţ Turceni trage la răspundere ITM Gorj

  Conducerea USME Jilţ Turceni a solicitat conducerii Inspectoratului Teritoarial de Muncă(ITM) Gorj, o motivare completă a obiecţiunilor ridicate, de către aceştia, cu privire la modificarea articolului 135 din contractul colectiv de muncă al CE Turceni, în care se reglementează regimul de aşteptare. Preşedintele executiv al USME Jilţ Turceni, Adrian Marciuc a declarat că „solicită conducerii ITM o poziţie clară cu privire la posibilitatea aplicării actului adiţional numărul 6, anexat la contractul colectiv de muncă”.
  Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a avut obiecţiuni cu privire la modificarea art. 135 din contractul colectiv de muncă, care reglementează regimul de aşteptare. Având în vedere că au fost emise, unilateral, decizii de suspendare a contractului individual de muncă, U.S.M.E. Jilţ Turceni prin preşedintele executiv Adrian Marciuc, a solicitat conducerii ITM Gorj, o motivare completă a obiecţiunilor formulate. Din discuţiile preliminare a reieşit faptul că există unele neconcordanţe între acţiunea administraţiei C.E. Turceni şi cadrul legal. În consecinţă, reprezentanţii U.S.M.E. Jilţ Turceni solicită inspectorilor de muncă, prezentarea unei poziţii clare cu privire la posibilitatea aplicării actului adiţional nr. 6. În cazul menţinerii de către ITM a punctului de vedere iniţial, U.S.M.E. Jilţ Turceni solicită luarea de către conducerea C.E. Turceni a tuturor măsurilor pentru revenirea la situaţia iniţială a salariaţilor, care au primit decizii de suspendare a contractului individual de muncă. În această situaţie se află 122 de salariaţi de la Complexul Energetic Turceni. Marciuc a declarat că îşi manifestă disponibilitatea, în cazul finalizării demersurilor pentru apariţia unor reglementări care să prevadă concediul de aşteptare, de a negocia cu Complexul Energetic Turceni măsurile care să asigure o protecţie socială sporită tuturor salariaţilor. La rândul lui, liderul de sindicat de la Energia Turceni, Eugen Iovan consideră că atât administraţia cât şi sindicatele au procedat corect „dacă ITM Gorj va veni cu o altă interpretare, că nu e corectă suspendarea contractelor individuale de muncă, unitatea are disponibilitatea de a-i chema înapoi pe oameni la muncă”.
  „Mai aşteptăm 15 zile să vedem dacă apare ordonanţa”
  Surse din cadrul unităţii au declarat că cei de la ITM au susţinut faptul că nu este cadru legal de aşteptare pe doi ani „noi avem aprobare de la Ministerul Muncii, document semnat de Minister, în urma căruia am trecut la restructurare. Cei de la ITM nu recunosc adresa semnată de Ministerul Muncii. Deocamdată mai aşteptăm 15 zile să vedem dacă apare ordonanţa ce reglementează regimul de aşteptare şi atunci nu mai chemăm oamenii de acasă. Dacă nu va apărea, vom vedea ce hotărăşte conducerea unităţii şi probabil că vom chema salariaţii ce au primit deciziile înapoi la lucru”.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: