spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăSocialGuvernul oferă "cu porţia" câteva locuri de muncă

  Guvernul oferă „cu porţia” câteva locuri de muncă

  O parte dintre posturile din administraţia publică locală urmează să fie ocupate prin prioritizarea locurilor vacantate la nivel judeţean, a decis, miercuri, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă. Potrivit purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, posturile vacantate vor fi prioritizate pentru ocuparea posturilor unice de la nivelul administraţiei locale.

  „Ordonanţa de urgenţă adoptată a dat posibilitatea autorităţilor locale care au angajaţi puţini şi care din această cauză întâmpină dificultăţi în desfăşurarea activităţii să poată face angajări pe posturile unice. La nivel naţional se va păstra totuşi regula potrivit căreia la şapte persoane care părăsesc sistemul bugetar se va putea angaja una singură”, a declarat Ioana Muntean, într-o conferinţă de presă. Astfel, ocuparea posturilor unice în cadrul autorităţilor locale va putea fi aprobată de ordonatorul principal de credite, cu avizul Guvernului, prin Memorandum iniţiat de MAI. Aceste proceduri sunt iniţiate la propunerea prefecţilor, pe baza solicitărilor ordonatorilor principali de credite ale bugetelor locale, a mai precizat Ioana Muntean. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că, dacă o primărie are posturi unice vacante şi doreşte să le ocupe, primarul va argumenta şi va solicita prefectului să înceapă procedura, anume să primească avizul favorabil de la Guvern, prin intermediul MAI. După acest pas, respectiva primărie va putea organiza concurs şi aproba ocuparea postului.

  Birocraţie guvernamentală

  Ioana Muntean a precizat că, potrivit Ordonanţei 32/2010, prin Memorandum, la autorităţile centrale din subordinea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor se aplică aceeaşi procedură: MFP centralizează posturile vacante la nivel naţional, iar Guvernul decide cum se alocă aceste posturi. Până în prezent, Guvernul şi-a dat acceptul pentru angajarea de personal care lucrează pentru atragerea de fonduri europene. „Per total posturi se va menţine obligaţia de a se ocupa la nivel naţional doar 15% la sută din posturile vacantate pentru a ne putea încadra la cheltuieli personal în 7,5% din PIB pentru 2011”, a subliniat Ioana Muntean. Excepţie de la reglementările adoptate prin această ordonanţă de urgenţă fac unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în care angajările sunt reglementate expres prin ordonanţa 34/2009 şi se urmăreşte încadrarea 1 din 7 pe întreg sistemul preuniversitar.

  AGERPRES

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: