spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicVeste bună! Prim ministrul Florin Cîțu a fost de acord cu creșterile...

  Veste bună! Prim ministrul Florin Cîțu a fost de acord cu creșterile salariale de la CEO

  Prim ministrul Florin Cîțu a fost de acord cu soluțiile găsite pentru creșterea salariilor angajaților de la Complexul Energetic Oltenia (CEO).

  Anunțul a fost făcut de Sindicatul Mine Energie Oltenia, urmând ca în perioada următoare să se încheie un nou act adiționat la contractul colectiv de muncă: „În urma discuțiilor avute între Federațiile semnatare ale CCM cu Ministrul Energiei Virgil Popescu pentru creșterea veniturilor salariaților Complexului Energetic Oltenia, avem informația ca a avut loc întâlnirea cu Primul Ministru si  Ministrul Finanțelor, iar rezultatul discuțiilor a fost unul favorabil pentru salariații CEO.

  Premierul Cîțu a fost de acord ca bugetul de salarii din acest an să aibă ca punct de referință pe cel preconizat anul trecut, nu pe cel rectificat.

  Anul trecut au fost perioade de șomaj tehnic, cauzate de pandemia de Covid, astfel că bugetul rectificat a avut un fond de salarii mai mic decât cel preconizat la începutul anului.

  Urmează  negocierea Actului Adițional al CCM pentru creșterea veniturilor tuturor salariaților CEO“.

  Negocierile dintre sindicate și administrația CEO erau blocate

  Negocierile dintre sindicate și administrația CEO se blocaseră ca urmare a solicitărilor sindicatelor privind creșterea salariilor. Conducerea companiei a motivat că se încalcă, astfel, legea care precizează că nu se permite creșteri salariale la societățile care au înregistrat pierderi.

  Sindicaliștii și reprezentanții CEO au avut, apoi, o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, în urma căreia au fost stabilite anumite soluții la solicitările sindicatelor, urmând ca acestea să fie aprobate de prim ministrul Florin Cîțu

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: