spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEditorial„Armagedonul” de la Cariera Roșia?

  „Armagedonul” de la Cariera Roșia?

  A-nceput să circule o anonimă în spațiul public. Cum am văzut-o, mi-am zis: e „Armagedon”. Adică se autodenunță unii… sau reclamă, că minerii de la Cariera Roșia (dacă asta înseamnă Sector 1 Roșia) sunt folosiți la muncile personale ale șefilor de la administrație și de la sindicate, că se fac pontaje fictive pentru anumite „pile”, care nu dau pe la serviciu… Chiar mai mult, se sugerează în fițuica cu pricina că minerii fac servicii șefilor, de a le face curățenie acasă, a face pe șoferii, a le plimba câinii, a construi case sau chiar cavouri și multe altele.

  Pentru cine nu știe ce înseamnă „Armagedon”, este locul biblic unde a avut loc mărturisirea apostolului Ioan din Cartea Apocalipsei. Cu timpul, s-a dat numele acesta anonimelor care dezvăluie diverse lucruri. De exemplu, Armagedon este numele dat unor rapoarte anonime, care au creat un imens scandal politic în România în 2002, transmise prin e-mail instituțiilor media și unor ambasade din România, în care erau făcute publice anumite presupuse fapte din societatea românească, pentru a dărâma anumite persoane. Nu vreau aici să analizăm dacă era adevărat sau fals ce scria în ele și nici să țin partea celor acuzați, dar acesta le-a fost scopul.

  Acum, să revenim la „Armagedonul de la Roșia”. Eu nu zic nici că e adevărat ceea ce scrie în el, nici că n-ar fi. E foarte posibil ca astfel de fapte să se întâmple, așa cum s-a mai constatat la unele instituții. E și de înțeles de ce oamenii nu au curajul să spună public ce se întâmplă, dacă se întâmplă, pentru că vor fi dați afară. E bună ideea să faci o anonimă, dacă instituțiile statului se autosesizează și iau măsuri, ca așa ceva să nu se mai întâmple. Întrebarea mea e, de ce apare abia acum, la câteva zile după ce s-a anunțat cât de repede se închid cariere și termocentrale, (sau, mă rog, unele se pun în rezervă sau conservare, adică se închid, dar poate s-or mai deschide accidental, dacă s-o putea)printre care și cariera Roșia. Și, tot ca o paranteză, e posibil să se constate, după ce se trec în conservare sau în rezervă cariere și termocentrale,  că e mai ieftin să faci import de energie când e lipsă, decât să ții mii de oameni plătiți în așteptare și atâta amar de „fierotenii” care ar trebui trezite din morți, dacă vor fi, într-adevăr, menținute din punct de vedere tehnic, pentru a putea fi repornite.

  Dar… să ne reîntoarcem la „Armagedonul de la Roșia”. Deci, dacă se întâmplă astfel de fapte, e bine că se află, chiar și din anonime. Întreb, însă, din nou: de ce abia acum? Nu cumva cei care se răzvrătesc erau mai fericiți să plimbe câinele șefului, sau să plimbe cu mașina vreun „VIP”, cum se spune în fițuică, decât să lucreze în carieră? Și să fie plătiți din carieră? Iar acum, că se dărâmă șandramaua, să realizeze că nu vor mai fi plătiți pentru nimic? Sau fițuica e scrisă de cei care trudesc în carieră, în timp ce unii ar fi plătiți tot acolo, dar ar merge pe asfalt, cu pantofi albi… Sau sunt răzbunări politice programate? Unii zic că e doar o glumă… Câte scenarii se pot analiza… Voi ce părere aveți?

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: