spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEditorialDumnezeu ne-a arătat degetul. Momentan doar pe cel arătător

  Dumnezeu ne-a arătat degetul. Momentan doar pe cel arătător

  Mică, mică rău m-am simțit în timpul și după cutremur. Așa suntem toți, mici și neînsemnați în fața dezastrelor.

  Dumnezeu ne-a arătat degetul. Momentan doar pe cel arătător. Am tot fost feriți de calamități și dezastre, dar până când? S-o fi săturat săracul să ne vadă cum ne rupem capul unii altora.

  Ciudat sentiment, ăsta de la cutremur. Îl simt abia acum. Îmi amintesc că, atunci când eram copil, am mai ”experimentat” un cutremur. Lustra s-a mișcat stânga, dreapta iar patul sub mine se clătina. Panică? Naaa! Am ieșit și atunci afară dar doar să-mi întreb prietenii dacă ei au ”simțit”.

  Acum l-am simțit diferit. A durat puțin ca să-mi dau seama că e un cutremur și instinctual am ieșit afară, așa cum ne aflam atunci în casă. A durat puțin, dar intens. Mă uitam în sus la bloc, de parcă mă așteptam să pice în orice moment.  Și atunci mi-am dat seama ce mici suntem noi oamenii. Bogați sau săraci, în fața dezastrelor suntem la fel, mici și neputincioși.

  Telefonul a început să sune (culmea, l-am înșfăcat când am ieșit), rude, neamuri și prieteni ne întrebau același lucru ”cum s-a simțit?”

  Un prieten îmi zice că l-a prins cutremurul pe budă. ”Preferai să „mor” decât să mă ridic cu pantalonii în vine. Eu stăteam liniștit și mă gândeam: în curu gol pe stradă sau mort pe wc cu țigarea în gura? Alesăi veceul!” Ziceți voi că nu e genial :). Ar fi fost o imagine cel puțin interesantă dacă alegea să fugă cu pantalonii în vine.

  Una peste alta, trecurăm peste un cutremur. Nu vezi în fiecare zi așa ceva!

  P.S. Cu cutremurul asta, era sa uit că mâine e ziua îndrăgostiților :))

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Tot timpul trebuia să fie alaturi de d-zeu, sa fie cinstiți ,sa nu ne urim unii pe alții, sa iubim tot ce ne înconjoară nu sa distrugem. Lăcomia după bani, funcții i-au făcut pe mulți să își uite și familia nu mai vorbim de restul. Noi singuri ne-o facem cu mîna noastra. D-zeu ne arată că suntem egali.

  2. Suntem praf de stele!
   E timpul sa ne plecăm capetele și să mulțumim Preabunului pentru ce avem și mai ales pentru că încă ne permite să ne mai avem unii pe alții !
   Pentru că nu merităm!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!