spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalBunuri donate de România populaţiei din Siria, în urma cutremurelor

  Bunuri donate de România populaţiei din Siria, în urma cutremurelor

  Două aeronave de transport C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române vor transporta, marţi, bunuri donate de România pentru populaţia din Siria, afectată de cutremurele de săptămâna trecută, anunță news.ro.

  ”Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută marţi, 14 februarie, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie. În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român şi vor decola din Baza 90 Transport Aerian marţi, 14 februarie, în jurul orei 9.00. Una dintre aeronave va zbura pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban)”, anunţă, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

  Astfel, România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă.

  Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!