spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăEditorialIohannis ne-arată la obraz!

  Iohannis ne-arată la obraz!

  Când tocmai începusem și noi să credem că România poate să-și ceară drepturile cu demnitate, vine președintele Klaus Iohannis și ne-arată la obraz, că nu-i frumos ce facem… Că nu-i frumos să boicotăm Austria, după ce, fără nici un motiv regulamentar, ne-a închis ușa Schengen în nas, uzând de dreptul de VETO.

  A făcut asta tocmai când românii de rând, oamenii de afaceri, parlamentarii, guvernanții și europarlamentarii din toate partidele au reacționat dur și au început să se clatine unele scaune prin Europa. PSD a anunțat că România are și ea drept de VETO și trebuie să-l folosească împotriva Austriei. S-a spus că nici nu mai trebuie să cerem votul, ci să cerem ca Austria să fie dată în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. S-au închis conturi de la băncile austrice, s-a stabilit să nu se mai alimenteze de la benzinăriile austrice, s-a refuzat colabrarea cu firmele cu capital austriac…

  Dar, tocmai când românii s-au unit, devenind puternici, iar Uniunea a început să se îngrijoreze și Austria să-și certe cancelarul că a folosit dreptul de VETO împotriva noastră, se-ntâmplă „minunea”! Iese cel votat de cei mai mulți români și ne dă cu tifla. Asta după ce a tăcut … și-a făcut. S-a dus încoace-încolo, s-a agitat, s-a întâlnit cu diverși, iar când credeam că nu mai pleacă la schiat de grija României și că a devenit activ, în sfârșit, „ne-am trezit cu cuțitul între omoplați” cum se spune. Ieri a spus că e dezamăgit și supărat, dar nu că TREBUIE, ci că „sperăm să intrăm cu drepturi depline în Schengen”, iar azi ne-a dat-o direct, la temelie, spunând: „ Instituțiile statului român nu vor boicota Austria”. Păi, bine, domnu’ președinte, da’ nici măcar un veto mic?

  Nu știu ce fel de ardelean o fi Iohannis, că și ardelenii lui au reacționat  mai repede, cum ar fi Universitatea Transilvania, sau primarul Clujului, Emil Boc.

  Știu că președintele reprezintă statul în politica externă, dar Statul Suntem Noi, TOȚI, iar el ne reprezintă atât ca stat, cât și pe fiecare-n parte, o dată ce a fost ales. Am auzit vorbe, cum că el nu poate spune oficial ce spun toți românii. Păi, atunci, nu trebuia să spună nimic. Trebuia să tacă!

  Dar, ce să ne mai văităm că nu-i pasă de noi, toți? Nu-i pasă nici măcar de PNL, partidul care l-a  pus în fruntea țării. E pentru prima dată când toți românii, toate partidele, toată lumea luminată din țara asta a spus același lucru, că trebuie să luăm măsuri cu Austria… În afară de Iohannis! Și… toată Uniunea Europeană ne-a vrut în Schengen, în afară de Austria!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: