spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăEditorialMinistrul Educației: Operațiunea „GARDUL!”

  Ministrul Educației: Operațiunea „GARDUL!”

  Prezent la deschiderea anului școlar, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a certat-o pe directoarea Colegiului Sfântu Sava, pusă pe funcție de câteva zile, pentru starea în care se află gardul terenului de sport. Ministrul a fost atenționat de părintele unui elev, la festivitate și a simțit nevoia să atragă atenția directoarei asupra acestui aspect.

  Cât despre modificările din educație, ministrul e mândru de ele și a anunțat cu emfază câteva dintre acestea, în fața părinților, elevilor și cadrelor didactice. Părerea mea, însă, e că altceva așteptau beneficiarii învățământului de la autorități.

  Nu e important cum e împărțit anul școlar, ca să tot schimbăm împărțirea, e important ce învățăm în școală, așa cum am mai spus. E important câtă materie e și la ce le folosește copiilor. Ori, mai marii educației au gândit că e bine să schimbe data de începere a anului școlar, să împartă anul pe module și să lase aceeași materie, multă și, în mare parte, inutilă pentru pregătirea copiilor pentru viață. Mai mult, vrea ministrul Câmpeanu ca bacalaureatul să se dea la toate materiile. Asta, probabil, pentru că profesorii care predau altceva decât se dă la BAC sunt supărați că nu pot face și ei bani din meditații…  pentru care să nu plătească impozite, că finanțiștii au altă treabă decât să-i verifice și pe cei care merg epuizați la școală, pentru că sunt foarte ocupați acasă cu „fabrica de bani numită meditații”.
  Scriam, acum ceva timp, că, potrivit unor surse din sistem, care au dorit să-și păstreze anonimatul, materia ar fi păstrată în școli stufoasă și greu de înțeles, pentru ca elevii să nu se descurce doar cu explicațiile din clasă și să fie nevoiți să facă meditații, în privat, ca să nu riște să pice BAC-ul, sau chiar să rămână repetenți. Mai mult, rezultatele de la final de liceu sunt importante pentru admiterea la facultate, pentru că, la multe dintre facultăți, e concurs de dosare. Astfel, profesorii tac și nu se plâng de salarii. Și-au amintit că nu le ajung banii doar când s-a anunțat că nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau…

  Deci… ”Ce avem noi aici?” Un nou potențial mod de înrobire a părinților, ca să susțină cu bani pe toți profesorii, nu doar pe cei care predau materiile principale.

  Da, dar atent la problemele din educație, ministrul Cîmpeanu se preocupă de GARDUL de la „Sfântul Sava”… nu că n-ar fi și el important!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: