spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăEducatieAltfel de învățare pentru elevii din mai multe comune din Gorj

  Altfel de învățare pentru elevii din mai multe comune din Gorj

  Proiectul „Edu Power” – O oportunitate de învăţare pentru copiii din mediul rural, folosind tehnici non-formale va fi lansat vineri, 29 septembrie, începând cu ora 13:00, la Liceul Tehnologic Peștișani „Constantin Brâncuși”, judeţul Gorj.

  Scopul principal al inițiativei „Edu Power” este crearea unui cadru alternativ și inovator, bazat pe experimente, prin intermediul căruia copiii să descopere lumea înconjurătoare. Beneficiarii proiectului sunt copiii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din comunele Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier. Astfel, cei implicaţi vor putea explora lumea înconjurătoare printr-o abordare interactivă și distractivă.

  „Proiectul Edu Power propune organizarea unor ateliere de învățare folosind metode non-formale, menite să dezvolte abilitățile cognitive și să stimuleze gândirea critică a participanţilor.

  Peste 20 de experimente din domenii precum fizica, matematica, optică, robotică și logică vor fi prezentate și explorate.

  Pentru a oferi copiilor o experiență captivantă în domeniul robotică, Asociația Be Teen are ca partener echipa de robotică Tea Borgs de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu”. Tinerii din echipa de robotică, alături de profesorii Nodea Eugen și Stoian Sorin Mirel, vor susține ateliere și vor prezenta roboții creați prin intermediul proiectului.

  Evenimentul de lansare marchează începutul unei perioade de explorare științifică și tehnologică pentru copiii din comunitățile rurale ale judeţului Gorj“, se arată într-un comunicat al Asociației Be Teen, care derulează acest proiect.

  Atelierele din cadrul „Edu Power” vor avea loc în perioada octombrie-decembrie 2023 în cele patru comune: Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier.

  Proiectul este finanțat de Grupul Cez România prin programul Generatorii de Bine, gestionat în parteneriat cu Fundația Comunitară Vâlcea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: