spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEducatieArtă, istorie și distracție, în Programul de Educație Muzeală

  Artă, istorie și distracție, în Programul de Educație Muzeală

  O nouă zi minunată au petrecut, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, cei aproape 40 de copii care s-au înscris la activitățile programate pentru vineri. Ei au vizitat o parte a muzeului de istorie, au vizionat un fimuleț animat despre Epoca Pietrei, au jucat un joc de echipă și au învățat, practic, secretele picturii pe piatră.

  „Piatra, de la unealtă preistorică la operă de artă” a fost tema de vineri a Programului, desfășurat pe timpul verii sub genericul „Vacanță la Muzeu”. Participanții au aflat despre folosirea pietrei de-a lungul istoriei și au învățat să o transforme în decorațiune pentru casă și grădină, în cadrul  atelierului creativ de pictură pe piatră. De asemenea, ei au putut vedea, în muzeu, obiecte de piatră, precum cuțite, topoare, pietre de moară și chiar un sarcofag. Apoi, ei au aflat, în urma vizionării unui filmuleț animat, care a fost rolul pietrei în viața omului, de-a lungul a milioane de ani, începând din Preistorie, când încă nu fuseseră descoperite metalele.

  La fel de interesant și, în același timp, distractiv, a fost pentru copii jocul de echipă la care au participat, din care au tras învățăminte despre importanța lucrului în echipă, a coordonării membrilor, a seriozității și încrederii.

  Aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: